Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

MADE IN DIALOGUE – Zanati, dizajn i tehnologije

U petak, 7. jula, od 18 časova,  Nova Iskra Vas poziva na prvu promociju i lansiranje nove regionalne i evropske platforme – MADE IN Platform for Contemporary Crafts & Design

7 Jul

Datum

Petak, 7. jul

Predavač

/

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Ulaz

Slobodan

O prezentaciji

MADE IN PLATFORMA povezuje zanatlije, dizajnere, umetnike, naučnike i lokalne resurse. Jedan je od mogućih odgovora na rastuću potrebu za pronalaženjem novih modela održive proizvodnje zasnovane na transferu i upotrebi lokalno-specifičnih znanja, veština i resursa (prirodnih, post-industrijskih i tehnoloških), a posebna pažnja data je njihovom međusobnom povezivanju.  MADE IN platforma promišlja načine posredovanja i povezivanja između zanatlija, kreativaca i tehnologija, kao metoda namenjenog novoj generaciji kreativaca, koji će konceptualizovati i voditi ovakav proces umrežavanja, od ideje do proizvodnje i plasmana proizvoda. 

 

U cilju da rezultati MADE IN projekta budu vidljiviji, korisniji i utemeljeniji u kontekstu specifičnih lokalnih potreba i mogućnosti, biće predstavljene ranije faze MADE IN projekta, kao i drugih relevantnih praksi i incijativa. 

 

Ideja je da na istom mestu okupimo sve zainteresovane strane i da im pružimo uvid u primere dobre prakse koji propituju kako postojeće i tako buduće  značenje pojma lokalnih resursa, veština i znanja u kontekstu savremenih zahteva održivosti i cirkularne proizvodnje. 

 

Fokus će biti na uspostavljanju neophodne podrške za razvoj i brizi o lokalnoj proizvodnji u okviru kulturnih industrija, kreativnih tehnologija i (umetničkih) zanata. 

 

Zanati, dizajn i tehnologije: lansiranje nove regionalne i evropske platforme.

PROGRAM:

18: 00 Dobrodošlica

18: 15 Predstavljanje projekta MADE IN Platform for Contemporary Crafts & Design

Ivan Manojlović i Marija Đorđević

18: 30 Na staklenom putu – Međunarodna godina stakla 2022. godina

Biljana Crvenković i Zoran Lević

18:45 Zanati, dizajn i tehnologia – primeri prakse

• Marija Đorđević – Naša posla
• Hristina Mikić i Dejan Molnar – Creative Glass Serbia
• Danko Radulović – Polyhedra
• Uglješa Vrcelj – Studio Dvoika

19:30 Pitanja i diskusija

20:00 – 21:00 Neformalno druženje