Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

MADE IN DIALOGUE – Umetničko sagledavanje budućnosti tehnologije i interdisciplinarna saradnja u umetnosti

Pozivamo vas da nam se pridružite na  MADE IN dialoge čija je centralna tema umetničko sagledavanje budućnosti tehnologije i interdisciplinarna saradnja u umetnosti a koji će biti organizovan 20. februara u prostoru Nova Iskra Dorćol, Cara Uroša 18,  u 18 časova.

20 Feb

Datum

Utorak, 20. februar

Predavač

/

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Ulaz

O tribini

U Novoj Iskri Dorćol (Cara Uroša 18) biće održan Made IN dialogue, fokusiran na umetničko sagledavanje budućnosti tehnologije i interdisciplinarnu saradnju u umetnosti. Ovaj događaj, zakazan za 20. februar 2024. godine, predstavlja nastavak saradnje između Re:People (Centar za istraživanje javnih politika) i Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), Univerziteta u Beogradu, koja je započeta izložbom NEKA DRUGA MESTA koja je održana u oktobru 2023. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu,

Posetioci će imati priliku da učestvuju u dijalogu sa umetnicima i biolozima, istražujući potencijal bio-pigmenata kao alternativu veštačkim pigmentima, uzimajući u obzir ekonomsku i ekološku održivost. Događaj će takođe obuhvatiti prezentaciju radova umetnika koji su koristili bio-pigmente, Milica Lazarević, Dragana Lukić, Emilija Radojičić i naučnica Jelena Lazić iz IMGGI. U sklopu događaja biće predstavljen i film, reditelja Dušana Kasalice koji je pratio ovaj umetničko tehnološki poduhvat.

Uvodnu reč će održati Ivan Šuković, umetnički direktor u Re:People (Centru za istraživanje javnih politika), dok će moderiranje događaja biti povereno umetnici Sonji Lundin.

Okrugli sto će biti organizovan u 18:00 časova u prostorijama Nove Iskre Dorćol, uz partnersku podršku Made IN Platforme.