Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Mentalna hronografija: merenje brzine moždanih funkcija

Prvo u nizu, javno predavanje, u okviru četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa predstaviće nova saznanja iz oblasti neuronauke.

5 Dec

Datum

Sreda, 5. decembar

Predavač

Greg Gage

Vreme

18h

Jezik programa

Engleski

Ulaz

Slobodan ulaz

O predavanju

Sat svakako meri prolaznost vremena, ali ispostavlja se da može meriti i nešto u vezi našeg organizma, nešto što nam može otkriti mnogo više o ljudskom ponašanju.

U okviru neuronauke, naučnici se već dugo bave merenjem dužine trajanja interakcije koja se koristi kao osnova za praćenje i merenje moždanih aktivnosti, a poznato je da su te aktivnosti u korelaciji i zavise od mnogih različitih faktora.

 

U svom predavanju, Greg Gejdž, će kroz praktične demonstracije predstaviti kako korišćenje jednostavnih alata i metoda može pomoći u pružanju kompleksnih odgovora u vezi sa neuronima i njihovom brzinom, koja u mnogome imaju veze sa našim sposobnostima u procesu donošenja odluka, ali i u složenijim aktivnostima, kao što je pisanje poruka dok vozimo.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

Predavač

Greg Gage

Greg Gage

Neuronaučnik

Greg Gage je neuronaučnik koji je deo TED Fellows program, koji okuplja brojne svetske inovatore iz različitih disciplina. On je američki doktor neuronauka, koji je svoja istraživanja fokusirao na širenje znanja iz polja proučavanja ljudskog mozga, pre svega na razvoj jefitne tehnologije koja pomaže u obrazovanju usmerenom ka učenicima i srednjoškolcima. Greg je jedan od istaknutih govornika na TED konferencijama širom sveta, i postoji 9 njegovih TED talks dostupno online. Sa idejom širenja znanja o neuronauci oformio je kompaniju Backyard Brains, koja razvija opensource alate putem kojih amateri i učenici srednjih škola mogu sticati prva znanja o ovoj kompleksnoj i važnoj oblasti.