Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Miloš Ilić

Dizajner

Tokom poslednjih osamnaest godina formirao je i vodio visoko nagrađivane timove po Evropi, Bliskom Istoku i Americi. Radio je kao predavač na Miami Ad School, jednoj od najprestižnijih škola za advertajzing u svetu i bio strateško-kreativni konsultant za istaknute svetske kompanije i organizacije kao što su Ferarri, Ikea, Mars, Amnesty International, Samsung, Nissan, VW,... Ilić je bio idejni tvorac, strateg i kreativni direktor niza kampanja koje su osvajale najprestižnije međunarodne nagrade - Cannes Lions, Epica, One Show... - i jedini je autor iz našeg regiona koji je uvršten u Gunn Report, najrespektabilniju svetsku publikaciju o advertajzingu. Agencije u kojima je radio primile su više od 250 svetskih nagrada za projekte na kojima je radio - od klasičnog oglašavanja, grafičkog dizajna i ilustracije do muzike koju je komponovao.

Među agencijama sa kojima je sarađivao ili radio na pozicijama kreativnog direktora su Saatchi & Saatchi, Leo Burnett, DDB i TBWA\Raad u Dubaiju. Tokom poslednjih nekoliko godina, Miloš je ponovo baziran u Srbiji, gde je na poziciji Chief Creative Officer agencije Luna/TBWA, koja je deo TBWA grupe, jedne od najvećih globalnih mreža agencija.

U novembru 2012. godine, predstavio se izložbom Švercovanje vrednosti u masovnoj industriji u galeriji Podroom KCB-a. Prema rečima Slavimira Stojanovića, bila je to najznačajnija izložba u domenu masovnih komunikacija u poslednjih nekoliko godina u Beogradu.