Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Nikola Jovanović

Aktivista

U svom okruženju poznat kao osoba koja otvoreno kritikuje formalno obrazovanje, i čvrsto veruje da će društveno preduzetništvo promeniti svet. Pre 15-ak godina prihvatio je činjenicu da ga formalno obrazovanje usporava i posvetio se ličnom razvoju kroz sve druge oblike učenja. O svojim iskustvima na tom putu redovno izveštava na svom blogu www.peckopivo.com

U isto vreme je započeo i profesionalnu karijeru i radio u komercijalnom, javnom i NVO sektoru, uglavnom u oblastima organizacije i razvoja ljudskih resursa, društveno-odgovornog poslovanja (CSR), IT-a, interneta i korišćenja društvenih medija.

Učestvovao je u osnivanju jednog korporativnog Univerziteta, i govorio na TEDx događajima. Danas je preduzetnik koji razvija onlajn platformu u oblasti razvoja ljudskih potencijala i konsultant za lični, timski i organizacioni razvoj po Human Synergistics i Geert Hofstede metodologijama.

Nikola sebe prvenstveno smatra aktivistom i aktivno radi na formiranju "četvrtog sektora" u Srbiji, -društvenog preduzetništva - kroz promociju koncepta, borbu za kvalitetan Zakon o društvenom preduzetništvu i, najvažnije – kroz vođenje tima koji se krije iza projekta Habče.