Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
20 Septembar 2018

Novi broj magazina ZENT od danas u prodaji i u knjižarama

Novi, treći broj magazina ZENT, po redovnoj ceni od 900 RSD, od danas možete pronaći u knjižarama: Beopolis (Dom Omladine), Apropo (Cara Lazara 11) i Booka Store (Cara Lazara 12), kao i prodavnici Palmas Boutique (Mihizova 11) i Novoj Iskri, koja je ujedno i izdavač ovog specifičnog, novog primera domaće periodike.

Zent, “časopis za izvan-redno promišljanje sadašnjosti” posvećen je istraživanju, ispitivanju i problematizaciji savremenosti u svim njenim aspektima. Zent je političan utoliko što politiku ne vidi (samo) kao pitanje institucija već pre svega kao pitanje svakodnevnog odnosa pojedinaca i zajednica jednih prema drugima i prema svetu.

U trećem broju Zenta, nalaze se raznovrsni radovi – teorijski tekstovi, prozne, poetske, vizuelne intervencije i umetnički projekti koji, na više od 100 stranica, kritički tematizuju drugost u širokom spektru njenih pojavnih oblika u savremenom društvu.

Zent piše pristupačnim i razumljivim jezikom i eksperimentiše sa formama izraza (od fotografije, preko književnosti i arhitekture do teorije) sa namerom da problematizuje odnos između ”visoke”, “popularne” i ”narodne” kulture, “eksperata” i “amatera”, upravitelja i onih kojima se upravlja. Zent je izvan žanrovskih ograničenja i postojećih uređenja. Zent je za svakoga i za sve, i pre svakog narednog broja objavljuje tematski otvoreni poziv za autore svih disciplina i pristupa da predlože tekstove i vizuelne primerke za broj koji je u pripremi.

Zato tokom narednih nedelja pohitajte u jednu od odabranih knjižara i prodajnih lokacija i nabavite ovaj ili prethodne brojeve “Zentova”.