Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
6 Jul 2020

Održan trening Strategije umrežavanja za institucije kulture u Šapcu

Ovogodišnji Forum Kreativna Evropa 2020, koji se održao u tri grada – Valjevu, Šapcu i Nišu, osmišljen je tako da podstakne diskusiju i promišljanje mogućih oblika delovanja i vizija razvoja koje će doprineti da ustanove i organizacije u kulturi budu akteri poželjnih promena i trendova u okruženju u kojem deluju.

Pod stalnim pritiskom prilagođavanja zahtevima sredine i globalnih promena, kao i promena vrednosnih sistema i interesovanja publike, aktuelno je pitanje kako kultura i umetnost mogu dalje da se razvijaju. Kroz višednevni program jačanja kapaciteta aktera u kulturi, cilj ovog foruma je bio je da se podstakne ambicija lokalne sredine i doprinese unapređenju ravnomernog kulturnog razvoja u Srbiji.

Nova Iskra Innovation Lab je bila uključena u delu programa posvećenom  jačanju kapaciteta organizacija koji je usmeren ka strateškoj orijentaciji ustanova i organizacija u kulturi kroz realizaciju radionice na temu –Perspektive razvoja organizacija u kulturi kroz međunarodnu saradnju. 

Radionici su prisustvovali predsatvnici Narodnog muzeja u Šapcu, Šabačke biblioteke i kulturnog centra. Radionica je u fokus stavila potencijale za umrežavanje kako na međunarodnom, tako i na regionalnom i lokalnom nivou.