Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
29 Jun 2020

Održan trening za biznis inkubatore u okviru projekta EUBID

U inspirativnom ambijentu Mokrin House okupili su se predstavnici poslovnih inkubatora orijentisanih na samozapošljavanje, na radionicama čiji je cilj unapređenje rada inkubatora. Radionice su deo intenzivnog Capacity building programa. Učesnici radionica imaju priliku da učešćem u interaktivnim vežbama steknu znanja o značaju umrežavanja, razvoju proizvoda i usluga, kao i predstavljanju investitorima.
Od svog osnivanja Nova Iskra deli znanja i iskustva sa srodnim organizacijama, habovima i biznis inkubatorima sa ciljem osnaživanja predstavnika timova organizacija za kreiranje kvalitetnih usluga za svoje klijente.
U okviru projekta  “EUBID – Podrška Evropske unije razvoju poslovnih inkubatora“ Nova Iskra je realizovala intezivni dvodnevni trening za menadžere biznis inkubatora na temu – Umrežavanje i razvoj lokalnog ekosistema za podršku samozapošljavanju različitih ciljnih grupa sa idejom da se nastavi razvoj inovacionog i startap ekosistema Srbije.
Imajući u vidu specifičnu ulogu habova koje inovacioni ekosistemi prepoznaju kao mesta koje bi trebalo da kroz svoje aktivnosti i programe okupljaju predstavnike privatnog, javnog, civilnog sektora, ali i predstavnika lokalne zajednice i akademije, umrežavanje se nameće kao jedna od osnovnih uloga biznis inkubatora.
Ovaj trening u fokus je stavio važnost razumevanja potreba korisnika u lokalnom kontekstu i strateški pristup pri umrežavanju bilo da se ono dešava na nacionalnom, regionalnom ili međunarodnom nivou. Trening je mapirao potencijale inkubatora učesnika programa i predstavio primere dobre prakse kada govorimo o različitim nivoima umrežavanja. Ovde se govorilo u umrežavanju koje doprinosi povećanju broja korisnika coworking prostora, ali i broju korisnika predinkubacijski i inkubacijskih programa, kao i broju saradnika koji na projektnom nivou dolaze iz različitih sektora.
Projekat se realizuje u saradnji Ministarstva privrede i EUBID projekta.