Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Otvorene prijave za novi ciklus škole lekovitog bilja „Biljarnica online“ 2023.

Ekonaut pokreće novi ciklus Biljarnice online ovog decembra!

4 Dec

Datum početka

4/12/2023

Lokacija

ONLINE

26 Jan

Datum završetka

26/01/2024

Trajanje

8 nedelja

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Cena ovog programa je 29 000 rsd ili /260 evra za uplate iz inostranstva/

O čemu se radi?

O dosadašnjem kvalitetu i uspehu Biljarnice online, govori činjenica da je ovo četvrto izdanje u ovom formatu kao i broj od 150 osoba koje su ga pohađale u prethodne tri godine, što iz cele Srbije i zemalja regiona, što sa drugih kontinenata. Predavač i autor koncepta “Biljarnice” i “Biljarnice online”, Momčilo Antonijević je naš najpoznatiji travar mlađe generacije, pored toga je novinar i autor popularnih knjiga: “Divlji kuvar” i “Kako sam postao putnik i prestao da budem turista”. Osnivač je poznatog bloga i Youtube kanala “Snaga bilja” koji je pokrenuo kako bi sa drugima podelio znanje i ljubav prema praksi narodnih travara. Upravo tako je njegova misija postala da već skoro 30 godina edukuje o snazi bilja i ljude približava prirodi. Kao i do sada Momčilo će sa polaznicima podeliti svoje znanje o tehnikama branja i sušenja biljaka, mehanizme kojima one deluju na naše zdravlje, kao i u kom trenutku i na koji način ih je najbolje koristiti – od čajeva i biljnih mešavina, preko tinktura, aromaterapije, pa sve do upotrebe lekovitog bilja u kuhinji.

Prijavite se na linku do 30.11.2023.

Kome je namenjeno?

Ukoliko želite da upoznate tajne lekovitog bilja, saznate kako i kada se biljke beru i suše, kako se upotrebljavaju i kombinuju, kako da ih prepoznate u prirodi i od njih napravite preparate, “Biljarnica online” je baš za vas!

Šta dobijam?

U „Biljarnici online“ ćete naučiti:

· Gde rastu, kako se beru, suše, čuvaju i pravilno upotrebljavaju lekovite biljke
· Kako se i od kojih biljaka prave infuzi, dekokti, tinkture, uljani macerati i melemi
· Biljne mešavine – kako se prave, koliko dugo se uzimaju; biljke za različite sisteme organa
· Kontraindikacije i bezbednost upotrebe lekovitih biljaka, otrovne biljke
· Kako se gaje lekovite biljke u gradskim i ruralnim uslovima i kako gajenje biljaka pretvoriti u biznis? Lekovite biljke u poljoprivredi (prirodna đubriva i insekticidi)
· Grupe različitih aktivnih jedinjenja u biljkama: osnovni mehanizmi delovanja i pravilne upotrebe
· Lekovite biljke za decu
· Osnove aromaterapije – šta su etarska ulja, kako deluju i kako se pravilno upotrebljavaju
· Lekovite i samonikle biljke u kuhinji
· Kako biljke prilagoditi sebi i napraviti najbolji dnevni, individualno prilagođen plan biljnih rutina

Kako ću učiti?

U periodu od 04. decembra 2023. do 26. januara 2024. godine, koliko “Biljarnica online” traje, polaznici prolaze kroz program koji se sastoji od 16 lekcija, koje obuhvataju snimke 12 predavanja sa demonstracijama i 4 snimka izleta u prirodu tokom kojih dobijate priliku da vidite kako samonikle lekovite biljke izgledaju u svom prirodnom okruženju uz prateće informacije na koji način se koriste i u koje svrhe. Svake nedelje, ponedeljkom i petkom polaznici dobijaju snimljene lekcije a istovremeno su u direktnoj komunikaciji sa predavačem putem zatvorene chat grupe tokom celog ciklusa tranja programa

Predavač

Momcilo Antonijevic

Momčilo Antonijević

Novinar

Novinar, urednik, kulturolog, narodni travar i gerila baštovan, rođen je u Užicu 1980. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2004, a četiri godine kasnije i magistrirao na istom fakultetu na katedri za Teoriju kulture. Piše i izveštava o lekovitim biljkama za Blic i RTS. Autor je bloga i youtube kanala Snaga bilja. Biljke sakuplja od 13. godine. Kuva od 19. Ozbiljno putuje od 21, a 2018. objavio je zbirku putopisa Kako sam postao putnik i prestao da budem turista. Svoju ljubav prema biljkama, kuvanju i pisanju objedinio je u zbirci recepata od divljeg, lekovitog i samoniklog bilja Divlji kuvar. Živi, radi i sadi u Beogradu.