Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Otvoreni dan – coworking serbia

Predstavljanje prvog javnog programa u prostoru Nove Iskre, gostujuće predavanje predstavnika inicijative Coworking Serbia.

22 Feb

Datum

Petak, 22. februar

Predavač

/

Vreme

/

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Coworking je poseban način rada pod kojim se podrazumeva deljenje zajedničkog radnog prostora naizgled različitih, a istovremeno usko povezanih ljudi i njihovih zanimanja. Brojni mladi freelance profesionalci širom sveta odlučuju se na ovaj korak, pristupanje neformalnoj zajednici koju prati povećana produktivnost i osećaj pripadnosti grupi kolega – istomišljenika. Nova Iskra je upravo jedan takav prostor sa fokusom na dizajn koji je od decembra aktivan u Beogradu.

Svakog poslednjeg petka u mesecu u popodnevnim časovima, Nova Iskra otvara svoja vrata zainteresovanim kolegama i javnosti, kako bi bili u prilici da se iz prve ruke upoznaju sa prostorom i planovima ove inicijative posvećene razvoju saradnje između sektora dizajna i proizvodnje u Srbiji. Lazar Jokić i Marko Krajnović iz platforme Coworking Srbija predstaviili su koncept i najzanimljivija svetska iskustva i modele iz ovog domena, kao i uvid u postojeće inicijative u Srbiji i regionu.

Coworking Serbia se bavi popularizacijom širom sveta prihvaćenog, inovativnog i savremenog koncepta zajedničkog rada. Jedan od fokusa je i doprinos razvoju coworking zajednice na našem prostoru. Njihov cilj je afirmisanje koncepta koji na jedno mesto dovodi profesionalce iz najrazličitijih a ujedno srodnih delatnosti, koji sami kreiraju svoje radne obaveze u zajedničkom radnom prostoru, bez uticaja kompanijske politike i hijerarhije.