Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
30 Maj 2024

Partnerski sastanak – projekat MyHood

𝐃𝐨𝐛𝐫𝐨𝐝𝐨š𝐥𝐢 𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐚𝐭 MyHood_GreenHood
Partnerski sastanak projekta MyHood održaće se u Beogradu 30. i 31. maja u prostorijama Nove Iskre. U susret sastanku, provešćemo vas kroz osnovne ideje ovog projekta.

🌍 MyHood projekat je mesto gde mladi imaju priliku da aktivno učestvuju u stvaranju zelenijih i održivijih životnih sredina! MyHood projekat je namenjen svima – od nastavnika do urbanista i samih tinejdžera.
🔗 Cilj projekta je pružanje alata i resursa koji će omogućiti tinejdžerima (13-18 godina) da uče o klimatskim promenama i urbanom planiranju ali i da svojim idejama doprinesu oblikovanju javnih prostora.
🎯 Kako? Kroz kreiranje interaktivnog online alata koji će omogućiti tinejdžerima da istraže teme klimatskih promena i održivog urbanog razvoja. Uz pomoć ove digitalne aplikacije mladi će aktivno sagledavati prednosti i mane u svom urbanom okruženju, osmišaljvati svoje predloge i rešenja koja će se zatim prosleđivati donosiocima odluka i na taj način aktivnost učestvovati u urbanom planiranju u gradova.
🌍 MyHood projekat donosi i niz edukativnih materijala o klimatskim pormenama i održivim gradovima.
Ovi materijali će biti dostupni za preuzimanje na sajtu i služe kao alati za učenje i evaluaciju javnih prostora.

Partneri: EPMA I Město přátelské k dětem – Child Friendly City I Fondation Ynternet.org I Design Clips I Nova Iskra Creative Hub