Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

PolyU Design

U sklopu ovogodišnjeg Mikser festivala profesor i studenti sa School of Design iz Hong Konga, prestižne škole dizajna, će se predstaviti u Novoj Iskri.

4 Jun

Datum

Četvrtak, 4. jun

Predavač

Marko Stanojević

Vreme

17:30h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Grupa od 30 studenata ove škole će posetiti Beograd i učestvovati u ovogodišnjem Mikser festivalu u okviru studijskog putovanja po odabranim evropskim zemljama. Cilj putovanja je da se studentima proširi razumevanje dizajn profesije kroz različite kulturne koncepte.

Sedmo izdanje Mikser festivala održava se po četvrti put u beogradskom kvartu Savamala od 3. do 7. juna pod sloganom Neizdrž, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1.000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, drušvene i ekonomske krize.

Predavanje u Novoj Iskri će predstaviti Marko Stanojević, professor na PolyU Design, koji će predstaviti rad i akademski program škole zajedno sa studentima koji će predstaviti svoje najznačajnije školske radove kao i sam proces učenja.

Hong Kong Polytechnic University, School of Design (PolyU Design) je još od 1964. važan centar za obrazovanje i istraživanje u oblasti dizajna u Hong Kongu. Zahvaljujući svojoj specifičnoj geografskoj poziciji, škola uspeva da spoji istok i zapad, dozvoljavajući svojim studentima da razviju svoje dizajnerske veštine sa jedinstvenom univerzalnom kulturnom svešću, kako na profesionalnom tako i na socijalnom nivou.

PolyU Design je rangiran od strane BusinessWeek-a kao jedna od najboljih dizajn škola u svetu.

U 2014. godini, PolyU Design je napravio prekretnicu u svom postojanju preseljenjem u Jockey Club Innovation Tower. Kultna forma zgrade dizajnirana je od strane arhitekte Zahe Hadid, dobitnika Pritzker nagrade. PolyU Design škola se aktivno bavi primenjenim istraživanjima i konsultacijama na različitim temama koje pokrivaju oblasti azijskih ergonomija, kao i azijski stil života, univerzalni dizajn ili UI i UX dizajn. Akademski programi koji se nude su osnovne akademske studije, master i doktorske studije.

Predavač

Marko Stanojević

Dizajner

Aktivan kao profesionalni dizajner od 1994. godine. Bavi se industrijskim dizajnom, grafičkim dizajnom, dizajnom komunikacija, enterijerom. Poslednjih deset godina aktivan na polju dizajn analitike i istraživanja, uočavanja trendova i razvoja dizajn scenarija. Nakon rada kao frilenser i u studijima i kompanijama različitog profila u Srbiji i Italiji, 2009. godine osniva studio BUREAUZERO koji vodi i danas. Osim direktnog bavljenja dizajnom, predaje na fakultetima u Milanu i Beogradu od 2007. godine.