Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Poseta Izložbi mladih dizajnera na Beogradskom sajmu nameštaja

Prva poseta u okviru četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa.

10 Nov

Datum

Subota, 10. novembar

Predavač

Marija Kojić

Vreme

13h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Beogradski sajam

Ulaz

Zatvoren događaj

O prezentaciji

Grupa zainteresovanih studenata, učesnika četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa, posetila je ovogodišnji Sajam nameštaja i tamo se srela sa učesnicom Nelt edukativnog programa drugog ciklusa,  Marijom Kojić, dobitnicom drugog mesta u kategoriji mladi dizajneri, za interaktivnu prostornu instalaciju koja je namenjena deci.

Pored Marijinog koncepta, u okviru Izložbe mladih dizajnera, bio je predstavljen i rad Artinjana Artinovića, učesnika ovogodišnjeg NEP-a, studenta treće godine Beogradske politehnike. On je sajmu predstavio svoj rad OI, multifunkcionalnu kuhinjsku dasku.

Marija je sa učesnicima NEP4 podelila svoja iskustva u vezi razvoja ideje, definisanja potreba krajnjih korisnika, razvoja kreativnog koncepta, kao i procesa izrade prototipa. Učesnici su mogli da saznaju i o njenoj saradnji sa kolektivom Object constructors, ali i Draganom Krtinić, grafičkom dizajnerkom, koja je učestvovala u izradi i dizajnu logoa ovog interaktivnog objekta za decu, a koja je i sama bila učesnica drugog ciklusa NEP.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

Predavač

Marija Kojić

Dizajnerka

Marija je rođena u Kragujevcu i imala je neverovatnu sreću da odrasta na selu. Mislila je da će, kada poraste,  dizajnirati stolice dok nije pronašla još dodatni niz zanimljivih oblasti (ilustarciju, prostorna instalacija, radio drama, scenografija,...), koje sada pokušava da poveže u jednu profesionalnu celinu. Zbog svojih neozbiljnih planova za budućnost uključivala se i radila na različitim projektima i manifestacijama kao što su Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, Kragujevački maraton - Čuj, vidi, pokreni, Bosi fest, Pre Salona i druge. Učesnica je drugog ciklusa Nelt edukativnog programa u Novoj iskri. Dobitnica je druge nagrade za prostornu instalaciju namenjenu deci Zaokret, u okviru izložbe mladih dizajnera na 56. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.