Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Pravna zaštita kreacija uma

Treće javno predavanje iz ciklusa NELT Edukativnog programa održaće dr Đorđe Krivokapić

9 Feb

Datum

Četvrtak, 9. februar

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Predavanje sa nazivom Pravna zaštita kreacija uma će pokušati da pruži odgovor na pitanje – kako razviti nove proizvode i obezbediti pravnu zaštitu koja omogućava razvoj poslovnog modela?

Proizvodna aktivnost se već dugi niz godina prenosi iz proizvodnih hala u tehnološke i kreativne industrije. Dominantni su novi proizvodi i novi poslovni modeli zasnovani na kreacijama uma, koji do publike i potrošača stižu kroz nove globalne lance distribucije. Međupovezano i multimedijalno okruženje u procesu istraživanja i razvoja proizvoda zahteva saradnju širokog kruga aktera sa različitim znanjima i veštinama.

Nematerijalna dobra predstavljaju okosnicu nove digitalne ekonomije.

Kompanija NELT od aprila 2016. do marta 2017. godine organizuje drugi ciklus NELT edukatvnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. Cilj je da učesnici odabrani putem otvorenog poziva kroz timski rad steknu praktične veštine iz domena dizajna i novih medija, kao i da se inspirišu i osnaže u težnjama da svoje ideje pretvore u realne projekte.

Predavač

Djordje Krivokapic

Đorđe Krivokapić

Pravnik

Po obrazovanju je pravnik, a za fokus primarnog profesionalnog i naučnog interesovanja izabrao je međusobni uticaj savremenog društva i tehnologije. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomu LL.M. (master pravnih nauka) stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Pitsburgu (SAD), nakon čega je dve godine radio kao advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji Karanović & Nikolić. Tokom doktorskih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, usavršavao se u okviru Berkman centra za Internet i društvo pri Pravnom fakultetu Univerziteta Harvard.

Od 2012. godine je uključen je u rad SHARE Fondacije u okviru koje kao programski direktor vodi tim multidisciplinarnih istraživača u više desetina projekata u oblasti Internet sloboda i digitalnih prava. Đorđe je aktivno angažovan u istraživanju i zagovaranju kvalitetnijih javnih politika u oblastima intersekcije prava i tehnologije na nacionalnom i evropskom nivou, kroz akademski rad, angažovanje u okviru civilnog društva, savetovanje institucija i privrede, obrazovne programe i javne nastupe.