Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Prezentacija video igre ZOUNDARK

Specijalna prilika da se upoznate Zoundark – prvu interaktivnu audio igru za osobe sa oštećenim vidom, ali i ljude koji vole da igraju video igre.

20 Sep

Datum

Četvrtak, 20. septembar

Predavač

Thunder Strike

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra 

Ulaz

Slobodan ulaz

O prezentaciji

Zoundark je prva interaktivna audio igra za osobe sa oštećenim vidom, ali i ljude koji igraju video igre na dnevnoj bazi koja dočarava svakodnevne životne izazove osoba sa oštećenim vidom. Igra se bazira na orijentaciji u prostoru uz pomoć zvuka i trenira svoje igrače da koristeći čulo sluha spoznaju svet na način na koji to rade osobe sa oštećenim vidom.

U igri Zoundark, glavni junak je naučnik Pol, koji je posle nesreće u laboratoriji oslepeo. Njemu su ubrzo počeli da se javljaju zvuci bića iz Zoundark sveta. On odlučuje potom da prati ova bića, koja će ga odvesti na avanturu u kojoj će se naći u raznim okruženjima kao što su šuma, džungla, reka, livada i mnoga druga, koja će otkrivati uz pomoć čula sluha. Kako bi Pol shvatio poruku koja bića žele da mu prenesu, on će morati da nauči da se orijentiše u prostoru, samostalno kreće i istraži Zoundark svet, koji uprkos mnoštvu interesantnih pojava obiluje izazovima i opasnost vreba na svakom koraku.

Igra je trenutno u fazi razvoja, ali već sad proizvodi iskustvo u kom obe ciljne grupe mogu ravnopravno uživati.

Igru su osmislili i kreirali bivši polaznici Nelt edukativnog programa Andrija Radojev i Đorđe Damjanović.

U toku je glasanje na sajtu Social Impact Awards Serbia za društveno odgovornie projekte, a među njima se nalazi i igra Zoundark. Pozivamo vas da probate igricu i date joj podršku kroz ovu platformu.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!

Predavač

Thunder Strike

Games studio
Thunder Strike games studio je tim mladih game dev entuzijasta iz Beograda i Pančeva, okupljenih sa ciljem da ujedine svoja znanja i realizuju ideje koje se drugi ne usuđuju. Ime studija najbolji je prikaz osnovnih osobina njegovih članova, koji neustrašivo prave proboj na olujnom tržištu video igara, puni entuzijazma i energije koja ostavlja sve bez daha kao udar groma. Thunder Strike je svoje prve korake napravio 2014. godine i danas već 4 godine stvara unikatne virtuelne svetove zabave. Nakon plasiranja igara "Star Shoot", "Air Copter" i "Tank Run" na Play prodavnici, studio se okrenuo razvoju inovativnih oblika zabave radi stvaranja jedinstvenog iskustva za svoje igrače i razvoju tehnologije čiji je cilj da se doživljaj zvuka u igrama podigne na viši nivo otvori potpuno nova dimenzija virtuelne realnosti u razvoju video igara.