Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
10 Mart 2020

Projekat “Creative FLIP” objavio rezultate drugog kruga P2P programa

 

Drugi krug P2P programa, koji podrazumeva gostovanja predstavnika kreativnih habova i članova njihovih zajednica u drugim evropskim ili mediteranskim habovima, uključiće 30 razmena koje su ispunile zadate kriterijume. Peer-to-peer (P2P) program namenjen je razmeni najboljih praksi i razmenu znanja, kroz povezivanje kreativnih habova i obrazovnog sektora. Svaka od razmena traje 4-5 dana i završava se edukativnim događajem koji ova haba zajednički realizuju. 

Pristigle su ukupno 72 prijave, od kojih je 66 kvalifikovano za evaluaciju (45 prijava za ulogu “visiting” haba i 21 prijava za ulogu “hosting” haba). Odabrane prijave koje nisu pronašle odgovarajući “hosting” hab biće kontaktirane direktno u narednim danima i povezane sa habovima koji su se prijavili kao domaćini. 

U okviru ovog konkursa, Nova Iskra je predložila povezivanje sa CRU Cowork in Porta, dok je milanski hab BASE predložio posetu Novoj Iskri. Obe prijave su ušle u užu selekciju i odabrane su za realizacija, tokom maja i juna ove godine. 

Projekat “Creative FLIP” vodi Goethe Insitut iz Brisela, a European Creative Hubs Network je jedan od članova projektnog konzorcijuma. Projekat su-finansira Evropska Unija. Više informacija potražite na sajtu https://creativeflip.creativehubs.net/

Apdejt: Zbog novonastale COVID-19 situacije, celokupni program P2P razmena odložen je do daljnjeg. Nove informacije ćemo blagovremeno objavljivati.