Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Psihologija kreativnosti

U Novoj Iskri biće predstavljeno novo izdanje FDU, knjiga “Psihologija kreativnosti” autorki Tijane Mandić i Irene Ristić.

29 May

Datum

Sreda, 29. maj

Predavač

/

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O prezentaciji

Knjiga je upravo objavljena u izdanju Instituta za pozorište, film, radio i televiziju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, u okviru edicije Kultura*Umetnost*Mediji koju uređuje prof. dr Milena Dragićević Šešić.

Povodom objavljivanja knjige biće organizovan razgovor u kome će, pored autorki, učestvovati Milena Dragićević Šešić (kulturološkinja, red. prof. FDU Beograd i urednica edicije), Mileta Prodanović (pisac i slikar, vanr. prof. FLU Beograd), Bojana Škorc (psihološkinja, red prof. FLU Beograd) i Divna Vuksanović (teoretičarka kulture, red. prof. FDU Beograd). Moderatorka razgovora će biti Ana Maria Rossi, rediteljka.

Na koncizan način knjiga daje pregled najznačajnih pitanja koja određuju tokove novih naučnih ideja, i, kao takva, predstavlja nezaobilazno štivo kako za umetnike, teoretičare i menadžere u kulturi, tako i za eksperte koji neguju interdisciplinarni pristup u proučavanju stvaralaštva.

Prof. dr  Divna Vuksanović