Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
16 Maj 2023

Putovanje koje transformiše spajanjem kreativnih snaga

Nova Iskra deli nezaboravno iskustvo domaćina posete koja je trajala 5 dana, tokom koje su kreativni umovi iz CRU Creative Hub-a, Createch-a iz Sofije i naše zajednice udružili snage kako bi krenuli na putem istraživanja, saradnje i deljenja znanja. Ovo jedinstveno okupljanje omogućilo nam je da duboko zaronimo u oblasti koje se tiču umetnosti i medija u lokalnom kontekstu.

Pod okriljem programa Twin Hubs i P2P Learning, podržanog od strane European Creative Hubs Neetwork, razmena je stvorila dinamičan prostor za širenje inovativnih ideja i uspotavljanje novih veza. Zajednička posvećenost proširivanju granica kreativnosti pokrenula je uzbudljive diskusije i stvorila dragocene uvide.

Fotografija koja je zabeležena u našem živopisnom prostoru u Novoj Iskri, smeštenom u srcu Dorćola,  simbolizuje uzbuđenje i energiju koja je prožimala celu nedelju. Inspirativna atmosfera i duh saradnje omogućili su nam da istražimo našu zajedničku osnovu, razmenimo ideje i otkrijemo nove perspektive o upravljanju zajednicama i transformišućem potencijalu medijske umetnosti.

Brejnsormizi su ne samo produbili naše razumevanje, već su pokrenuli inovativne pristupe i strategije. Široki spektar profesionalnih pozadina i ekspertiza među učesnicima doprineli su bogatstvu razmena ideja, čime je storeno savršeno okruženje za rast i razvoj. s

Utisak ove posete se proteže i preko 5 dana, jer je postavio temelje za buduće saradnje i kontinuiranu komunikaciju između naših zajednica. Veze koje su nastale tokom ovog transformišućeg putovanja nastaviće da jačaju saradnju između CRU Haba, Createcha i Nove Iskre.