Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Samoodrživi materijali i tehnologije u dizajnu

Dsignedby je jedan od internacionalno najuspešnijih domaćih dizajn studija, fokusiran na razvoj inovativnih proizvoda i nameštaja, kao i na komunikacije i grafički dizajn.

20 Nov

Datum

Četvrtak, 20. novembar

Predavač

Irena Kilibarda

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Osnovale su ga Irena i Iva Kilibarda, zajedno sa grupom saradnika koji zajedno uspevaju da realizuju brojne projekte iz domena brendinga, dizajna ambalaže i enterijera, ali pre svega kroz razvoj novih proizvoda koji često koriste specifične savremene tehnologije i materijale.

Upravo ovaj aspekt njihovog rada biće tema predavanja Samoodrživi materijali i tehnologije u dizajnu koje će u Novoj Iskri održati Irena Kilibarda.

U centru pažnje biće proizvodi koje razvijaju, njihov način proizvodnje, tehničke specifikacije kao i tehnologije koje se koriste, kao što su OLED, Corian Dupont i druge.

Irena Kilibarda je član evropske organizacije Design and Advanced Materials – DAMADEI koji je posvećen inovativnim materijalima i tehnologiji.

Predavač

Irena Kilibarda

Arhitekta i Dizajnerka

Studirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Realizovala je mnogobrojne projekte enterijera u zemlji kao i u inostranstvu, a neki od njih su objavljivani u časopisima kao što su Domus, Icon, OnOffice, Surface, Figaro, Kvart, Ambijenti, Casa Viva, Kuća Stil, Deutsche Welle, Corriere della Serra, Hise, Design Report, DAMn Mondo arc ili Darc. Njeni radovi pojalvjuju se i na brojnim blogovima koji se bave arhitekturom i dizajnom - Dezeen, Interiorzine, Yatzer, Designed.rs, espritdesign...

Učestvovala je na 20 zložbi i sajmova u zemlji i inostranstvu. Jedan je od osnivača arhitektonskog i dizajn studija dsignedby koji čine dizajneri aktivni u poljima arhitekture i vizuelnih komunikacija. Član je evropske organizacije Design and Advanced Materials – DAMADEI koji je posvećen inovativnim materijalima i tehnologiji.