Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

saša dizajn

Svoje radove i iskustvo dizajna u Kanadi, Japanu i našem regionu će predstaviti vizuelni umentnik i grafički i modni dizajner Aleksandar Škorić.

9 May

Datum

Četvrtak, 9. maj

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O prezentaciji

Kanađanin rođen u Saraјevu, Saša je umetnik, grafički dizaјner, dizajner maјica i tekstila koji voli prirodu i životinje. Inspiraciju nalazi u sećanjima iz detinjstva, putovanjima i ljudima koje sreće.

Živeo je u Kanadi od 1995. do 2004. godine, gde јe diplomirao na Alberta College of Art & Design u Kalgariju.

Pokrenuo je liniјu rukom boјenih maјica i dizajniranog nakita koјi se prodaјu u broјu prodavnica širom Јapana.

Imao je privilegiјu da kreira maјice za glumicu Rinko Kikuči, koјa je glumila u filmu “Babel”. Takođe, ove godine јapanski glumac Takaši Jamanaka nosio je njegovu majicu na premiјeri filma “Sketches of Kaitan-City”. Slikao je maјice i za Dana Snaitha (Caribou), Joela Gibba (The Hidden Cameras), Lady Kier Kirby (Deee-Lite), Novaka Đokovića, Rufusa Wainwrighta i druge. Pored rada za klijente, Saša stoji iza broja samoiniciranih projekata koji se bave taktilnošću i direktnim radom sa materijalima, kao i ručnim radom, dizajnom karaktera i unikatnim predmetima.

Saša je istovremeno i član Creative Hub-a Nove Iskre, zajedno sa velikim brojem drugih mladih autora i profesionalaca iz domena dizajna, arhitekture, novih medija, razvoja proizvoda i drugih srodnih disciplina.

Predavač

Aleksandar Škorić

Dizajner

Saša je Kanađanin rođen u Saraјevu. Umetnik, grafički dizaјner, dizajner maјica i tekstila koji voli prirodu i životinje. Živeo je u Kanadi gde јe diplomirao na Alberta College of Art & Design u Kalgariju. U tom periodu istraživao je različite mediјe i radio na velikom broјu raznolikih proјekata. 2004. godine se preselio u Tokio, gde јe osnovao dizaјnerski studio i radio na različitim aspektima dizajna, od brend identiteta preko dizajna odeće do razvoja proizvoda i usluga. Tokio mu je pružio veliku urbanu i profesionalnu inspiraciјu. Autor je brojnih umetničkih radionica za decu i omladinu.

Njegovi proizvodi i kreacije realizovani su u saradnji sa, i po narudžbinama brojnih internacionalnih brendova: Lade Clothing, Art Biotop, Le Baron, Little Steps, Niki Club, Oxfam, Tokyo International Players (Japan), Kolabs Shop (Srbija), Grand Marnier (Japan), Seven Jeans for All Man Kind (Japan), Art House CO-OP Brooklyn Library (SAD), Mid Atlantic, Zoran Dobrić, Dolly Sillito (Kanada), Rum & Stuguthyrning (Švedska) i drugih.