Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Sensory experiences and enhanced realities

Ove nedelje u Novoj Iskri predstaviće se Beer van Geer, koji će u okviru predavanja predstaviti svoj dosadašnji rad u domenu interaktivnog biofeedback dizajna.

19 Nov

Datum

Četvrtak, 19. novembar

Predavač

Beer van Geer 

Vreme

17:30h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Predavanje naslovljeno Sensory experiences and enhanced realities prezentuje rad Beera Van Geera tokom poslednjih pet godina. Fokus predavanja je na interaktivnom biofeedback dizajnu i istraživanju relacija između psihologije, geometrije, zvuka, boje i harmonije. Precizni instrumenti mere fiziološke aktivnosti kao što su moždani talasi, srčane funkcije, disanje, mišićna aktivnost i temperatura kože. Ovi instrumenti brzo i precizno šalju povratne informacije korisniku.

Biofeedback je proces koji omogućava pojedincu da nauči kako da promeni fiziološku aktivnost u svrhu unapređenja zdravlja ili drugih bioloških aspekata.

Tokom predavanja biće prezentovano nekoliko projekata, dok će pojedini projekti biti i uživo demonstrirani kroz interakciju biofeedback-a.

Predavač

Beer Van Geer

Beer van Geer 

Dizajner

Dizajnira sisteme koji istražuju i objašnjavanju ljudski svet koristeći različite elemente poput kompjuterske tehnologije, grafičkog dizajna i narativa. Njegovi projekti variraju od website-ova do revolucionarne prilagodljive tehnologije. Universal Mediaman vam može pomoći sa svim oblicima medijskih disciplina, kao što su audiovizuelni mediji, ekrani osetljivi na dodir, fotografije, projekcije, web okruženja, grafički dizajn, instalacije i eksperimentalni mediji. Beer Van Geer je “čovek-kompanija” koja sarađuje sa širokom mrežom profesionalaca iz različitih domena, baziran je u Holandiji.