Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Seven Bridges Genomics

Deljenje najrelevantnijih domaćih iskustava iz polja tehnoloških startupa.

9 Jan

Datum

Četvrtak, 9. januar

Predavač

Igor Bogićević

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

U okviru svog predavanja u Novoj Iskri, Igor će se osvrnuti na inovativne pristupe u okviru kompanije koju sada vodi, i približiti javnosti polje bio-tehnološkog razvoja, segmenta globalne tehnološke startup kulture koji je tek u povoju, ali krije velike potencijale.

Seven Bridges platforma je javno dostupna od februara 2012. godine, a  nedavno je osvojila BioIT World‘s Best of Show priznanje. Trenutno opslužuje nezavisne istraživače, farmaceutske i biotehnološke firme, kao i akademske institucije, uključujući Harvard i Nacionalni institut za kancer u SAD.

Razvojni projekti ove kompanije objedinjuju polja tehnologje, inovacija, nauke i medicine u cilju razvoja naučnih i istraživačkih kapaciteta u domenu analize DNK, pre svega kroz korišćenje kompjuterskih “cloud” sistema za ubrzavanje procesa analize genoma i razmene podataka koji sun a raspolaganju.

Predavač

Igor Bogicevic

Igor Bogićević

Softverski inženjer

Trenutno radi kao dirtektor tehničkog sektora kompanije Seven Bridges Genomics, koju je osnovao zajedno sa Denizom Kuralom. Zadužen je za kreiranje najsofisticiranije platforme za distributivnu analizu genoma (DNK) na tržištu, kao i rastućeg tima ove kompanije u Beogradu.  Tokom svojih prethodnih angažmana, kao glavni inženjer za Vast.com, dizajnirao je i implementirao novu infrastrukturu za obradu podataka i analitiku koja je izgrađena na open source rešenjima.Radio je na distributivnim arhitekturama i kompleksnim integracijama. Takođe je dizajnirao i implementirao početnu platformu za izveštavanje, kao i data feed i vodeću API platformu koja se koristi za integraciju partnera kao što su AOL, YAHOO, Kelly Blue Book i Orbitz. Još ranije, Igor je radio na razvoju interfejsa i kalkulacija za FNX Solutions i Bank of America, a takođe je bio i glavni inženjer sistema u EuNet-u, gde je izgradio bitne elemente nove infrastrukture.