Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Smart Living Challenge

Program Smart Living Challenge, platforma za promociju pametnijeg življenja i koncepata održivog razvoja u urbanim sredinama, tokom 2015. godine se paralelno održava u Zambiji, Brazilu i Srbiji.

11 Sep

Datum

Petak, 11. septembar

Predavač

Alex Neuman

Vreme

17:30h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Tokom ove jeseni, sedmočlani interdisciplinarni tim izabran putem otvorenog poziva, razvijaće svoj projekat u okviru Dizajn inkubatora Nova Iskra, i uz mentorsku podršku Hyper Island, vodeće svetske edukativne platforme posvećene inovacijama, dizajnu, preduzetništvu i kreativnom poslovanju kroz upotrebu digitalnih alata i tehnoloških inovacija. Njihov predstavnik Alex Neuman biće mentor tima koji će raditi u Srbiji, a ovom prilikom će predstaviti model i metodolgije koje se primenjuju u Hyper Island centrima širom sveta – od Stokholma, preko Mančestera, Londona i Singapura, do Njujorka, Sao Paola i Karlskrone.

 

U fokusu su tri teme – EAT, MOVE i LIVE – dok će tema srpskog programa biti upravo LIVE, kroz koju se istražuju ideje za pametniju potrošnju i održive sisteme u okviru urbanih sredina.

Hyper Island je je škola za kreativno poslovanje osnovana 1996. godine, ali istovremeno i konsultantska kuća specijalizovana za treninge profesionalaca kroz dugoročne i intenzivne kurseve, među kojima su i brojni master programi koje akredituje britanski Teesside univerzitet. Eduaktivni programi bave se temama kao što su Digitalne strategije, Biznis transformacija, Interaktivna art direkcija, Digitalno poslovanje, Kreativa digitalnih medija ili Digitalni media menadžment, i bazirani su na realnim iskustvima, projektima i odnosima sa klijentima.

Pored predstavljanja Hyper Island platforme, publici u Novoj Iskri će se predstaviti i članovi srpskog SLC tima: Dragan Zlatković (arhitekta, 1984.), Gordana Radonić (arhitekta, 1985.), Pavle Jovanović (dizajner interakcija, 1991.), Katarina Živković (arhitekta), Alan Kadduri (konsultant za domen održivog razvoja, 1983.), Milica Kostadinović (građevinski inženjer, 1983.) i Marija Opačić (student sociologije, 1987.). Oni će do sredine decembra raditi na jednom od tri projekata koji će biti predstavljeni tokom COP21 konferencije u Parizu (http://www.cop21paris.org/), UN-ovog foruma za održive inovacije i klimatske promene. Program organizuju Švedski institut

Predavač

Alex Neuman

Edukator

Radi sa vodećim institucijama koje se bave neformalnim obrazovanjem, kreativnim liderstvom i društvenim promenama. On pomaže razvoj organizacija, uobličava iskustvo učenja i pomaže kvalitetan timski rad. Od 2013. godine radi za Hyper Island kao Learning Designer i facilitator, gde koncipira i vodi kurseve koji se bave promenom, tehnologijom, kreativnošću, kulturom i biznisom.