Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

SpellSouls – Rebooting an Art Style

Nova Iskra predstavlja treće predavanje u okviru FTW! Gaming Hub programa, ovoga puta u saradnji sa kompanijom Nordeus.

22 Feb

Datum

Četvrtak, 22. februar

Predavač

Nikola Damjanov 

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan

O predavanju

U četvrtak, 22. februara u 18h, Nikola Damjanov, Senior 3D umetnik iz Nordeusa će podeliti svoje iskustvo u trogodišnjoj predprodukciji najnovije Nordeus igre Spellsouls: Duel Of Legends.

Ovo predavanje će se uglavnom baviti evolucijom i progresijom. Tokom tri godine predprodukcije Spellsouls: Duel Of Legends igre, tim je porastao sa 12 na više od 50 ljudi, dok je istovremeno i vizija igrice sazrevala od stilizovanih vizuala, ka visokobudžetnoj igri AAA kvaliteta. Svaki delić programerske “slagalice” ove igre je u nekom trenutku u potpunosti promenjen, a neki delovi i više puta tokom tri godine razvoja. Nikola, zajedno sa Nordeusom, želi da podeli njihov trogodišnji proces i da nam pokaže kakav su pristup imalu u početku, a kako rade sada.

Nikola će predstaviti izazove sa kojima su se susretali, kako su usvojili standardne procedure ili kreirali svoja “custom” rešenja kako bi što bolje optimizovali pajplajn. Nikola će takođe podeliti sa nama specifičan proces učenja u kompaniji Nordeus, i prikazati istorijsku retrospektivu igre sa fokusom na art produkciju i skalabilnost. Nadamo se da će nakon ovog predavanja publika imati bolji uvid u to šta podrazumeva veliki ili mali umetnički tim u okviru jednog gejming studija.

Nordeus je višestruko nagrađivana kompanija koja je kreirala igru Top Eleven, prvu cross-platform igru na svetu i najuspešniju fudbal-menadžer igru za mobilne uređaje svih vremena.

Sa sedištem u Beogradu i kancelarijama širom sveta – u Londonu, Dablinu, Skoplju i San Francisku – Nordeus je od tri osnivača 2010. godine porastao u snažnog lidera u oblasti mobile gaming-a sa oko 160 zaposlenih. Sve zaposlene vezuje ista strast, a to je da kroz timski rad kreiraju igre koje će biti zabavne kako za igranje tako i za stvaranje, povezati i svet i trajati godinama.

Ovog decembra kreativni hab Nova Iskra pokrenuo je posebnu programsku liniju posvećenu industriji video igara pod nazivom FTW! Gaming Hub. Svakog meseca do narednog leta očekuju vas zanimljiva i inspirativna predavanja koja će publici i mladim profesionalcima, kao i onima zainteresovanim da zakorače u vode profesionalnog gaminga, približiti različite aspekte ove brzorastuće industrije, koja poslednjih nekoliko godina na našim prostorima doživljava veliku ekspanziju

Predavač

Nikola Damjanov 

Umetnik

Radio kao nezavisni 3D umetnik, šetajući se kroz 3D modele, animacije, vizuelne efekte, muzičke spotove, arhitektonsku vizuelizaciju, grafički dizajn, fotografiju i interaktivne instalacije.

Danas, Nikola je Senior 3D umetnik sa više od 10 godina raznovrsnog iskustva, a poslednjih 6 godina radi u Nordeusu. Nikola već godinama aktivno unapređuje svoje umetničke veštine, istražuje nove alate i veoma rano ih prihvata. Razvio se kroz rad u Nordeusu, i trenutno usmerava svoju strast, fokus i širok spektar veština kao VFX umetnik na igri Spellsouls: Duel of Legends. Nikola neguje širu viziju Nordeusa i trudi se da pomogne u njenom profilisanju, te se bavi i zapošljavanjem novih ljudi, intervjuima, mentorstvom i sveukupnim održavanjem kulture kompanije.