Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

SustainRCA

Predavanje vođe SustainRCA tima – Clare Brass i beogradskog dizajnera Dejana Mitrovića koji je zadužen za eksterne programe u okviru ove platforme.

14 May

Datum

Sreda, 14. maj

Predavač

Dejan Mitrović

Vreme

17:30h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Inicirana 2011. godine, platforma SustainRCA ima za cilj da inspiriše, ohrabri i podrži studente da primenjuju principe održivog razvoja u svojim projektima. Ovo odeljenje ima izrazito interdisciplinarni pristup, sarađuje sa svim smerovima studija i vodi studente kroz proces izrade inovativnih rešenja i kritičkog promišljanja vezanih za neke od gorućih društvenih i ekoloških izazova današnjice.

Redovni godišnji događaj Sustain Show & Awardsje ključni trenutak tokom akademske godine, kada se predstavljaju najbolji radovi odlazećih studenata i ističu izuzetni koncepti iz domena održivosti, uz učešće najzapaženijih talenata i stručnjaka koji su aktivni u okviru RCA.

SustainRCA okuplja interdisciplinarne grupe aktivne u okviru RCA koje su aktivne u širokom polju disciplina, kako bi sarađivale i pružale konsultacije lokalnim i globalnim organizacijama sa ciljem da im pomognu u projektovanju “pozitivnih budućnosti”. Popularni javni programi koji se održavaju u sklopu SustainRCA inicijative predstavljaju forum za diskusiju o svim temama relevantnim za održivi razvoj, i imaju cilj da inspirišu i iniciraju promišljanje šire publike o promenama koje mogu biti omogućene kroz kreativne prakse

Predavač

Dejan Mitrović

Dizajner

Dizajner poreklom iz Srbije koji radi u Londonu. Rođen je 1986. godine, živeo je u Beogradu, Moskvi, Veneciji, Parizu i Londonu, gde je danas najviše aktivan. Posle završetka master studija na Royal College of Art-u i Imperial College-u u Londonu, osnovao je svoju firmu za dizajn KIDE.

KIDE objedinjuje njegova najveća interesovanja: dizajn, edukaciju i rad sa decom. KIDE se bavi projektima za razvijanje kreativnosti kod dece uz pomoć novih tehnologija, poput 3D printera, i uvođenju ovih programa u osnovne škole.

Pored toga, Dejan predaje na Royal College of Art-u (Sustain RCA), Ravensbourne College i Imperial College u Londonu. Njegova trenutna interesovanja obuhvataju polja biomimikrije, dizajna edukativnih objekata i igara za decu kao i sprega dizajna i pozitivnog društvenog uticaja, pre svega kroz rad na projektima za zemlje u razvoju. Tečno govori 5 jezika. Svoje znanje, kreativnost i iskustvo, koristi u svrhe rešavanja edukativnih, društvenih i ekoloških problema.