Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Tehnološki doručak BG#48

Pridružite nam se na novom Tehnološkom doručku, koji se po drugi put održava u Novoj Iskri na Dorćolu!

5 Feb

Datum početka

5/02/2020

5 Feb

Datum završetka

5/02/2020

Predavač

/

Trajanje

8:30 - 10

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Bespltno, uz prijavu

O čemu se radi?

Heapspace i Nova Iskra su prošlog meseca stupili u dugoročni partnerski odnos, ova saradnja označava da će se događaj Tehnološki doručak od sada mesečno organizovati u Novoj Iskri na Dorćolu! Radujemo se saradnji i pozivamo vas da nam se pridružite na već drugom Tehnološkom doručku u našem prostoru.

Tehnološki doručak je regionalni događaj koji promoviše preduzetništvo, a održava se u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu i Subotici u organizaciji Heapspace zajednice. Koncept događaja su kratka i pitka predavanja preduzetničkih ideja, biznisa i projekata, sa ciljem razmene iskustava i sticanja novih kontakata . Predavanja traju po pet minuta, nakon čega sledi dva minuta za pitanja iz publike. Događaj je praćen kafom, kiflicama i poklonima iznenađenja.

Predavači na ovom Tehnološkom doručku su:

Kristina Nikolić – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Populacioni fond UN (UNFPA)

Da li ste znali da se Srbija nalazi u prvih deset zemalja u svetu čije se stanovništvo najbrže smanjuje? Poput mnogih razvijenih i zemalja u razvoju, Srbija se suočava sa demografskim promenama. Upravo zbog tih činjenica, UNDP i UNFPA su zajednički lansirali izazov koji ima za cilj sticanje novih uvida o demografskim trendovima, kroz povezivanje akademske zajednice i IT profesionalaca, uz korišćenje tradicionalnih i alternativnih izvora podataka.

Nenad Blagojević – Priče sa dušom

Priče sa dušom su projekat novinarskog preduzetništva Nenada Blagojevića, internet portal na kojem se objavljuju pozitivne životne priče o vrednim i talentovanim ljudima iz Srbije. Kroz jedinstven storytelling predstavljaju se preduzetnici, pokretači društveno-odgovornih ideja, mladi talenti i neobične destinacije na Balkanu. Sajt mesečno poseti oko 100.000 čitalaca, za poslednjih pet godina dobio je brojne nagrade i postao medij Republike Srbije, prenosi ga oko 30 domaćih portala, a zbog motivišućih priča nazvan je najpozitivnijim sajtom u Srbiji.

Luka Pejović – Ventu.rs 

Crowdinvesting platforma Ventu.rs omogućava mladim i inovativnim biznisima, sa dobrim proizvodima, uslugama i poslovnim modelom, da uz podršku finansijskog, pravnog i marketinškog tima ispričaju svoju priču, formulšu svoju investicionu ponudu i pokrenu kampanju prikupljanja investicija.
Ventu.rs crowdinvesting platforma omogućava fizičkim i pravnim licima, da sa relativno malim iznosima (od minimum 100 EUR) postanu investitori u malim kompanijama sa velikim ambicijama i potencijalom za rast. Svrha platforme jeste da onima koji veruju u neku kompaniju i njen potencijal pruži šansu da u istu investiraju, a sa druge strane, da omogući mladim kompanijama pristup finansiranju.

Mila Rosić – Majstorice 

Predstavlja koncept dizajnerki iz Beograda koje se bave recikliranjem i redizajnom namestaja. Sama ideja od početka je stvoriti jedinstvene komade od već postojećeg materijala, kako bi se udahnuo život nečemu za šta se smatra da je svoju funkciju izgubilo. Majstorice, nastoje da vrate prvobitan sjaj komada nameštaja koji se obrađuje, kao i da ostave lični dizajnerski pečat. Ideja je od starta oživeti nameštaj sa deponija od kojeg su ljudi digli ruke i ukazati da se i staro može pretvoriti u nešto novo, korisno, ponovo lepo, kao i funkcionalno.

Kome je namenjeno?

Događaj je namenjen široj publici, a preciznije, svima koji imaju preduzetnički duh i koji žele da se informišu o potencijalni izazovima, ali i dobrim stranama pokretanja biznisa. Takođe, Tehnološki doručak može biti zanimljiv u kontekstu networkinga — prva jutarnja kafa uz pratnju toplih kiflica predstavlja povoljno okruženje za sticanje novih poznanstava.