Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Tehnološki doručak BG#50

Pridružite nam se na jubilarnom 50. Tehnološkom doručku na platformi Zoom!

1 Jul

Datum početka

1/07/2020

Lokacija

ONLINE – Zoom event

1 Jul

Datum završetka

1/07/2020

Predavač

/

Trajanje

8:30 - 10:00

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Bespltno, uz prijavu

O čemu se radi?

Heapspace zajednica je pokrenula Tehnološki doručak davne 2015. godine, a od početka ove godine, njegovo održavanje svakog meseca premešteno je u Novu Iskru na Dorćolu. Nažalost, usled trenutnog razvoja situacije vezane za širenje virusa Covid-19 poslednjih dana, jubilarno 50. okupljanje je iz našeg prostora premešteno online na platformu Zoom.

Tehnološki doručak je regionalni događaj koji promoviše preduzetništvo, a održava se u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu i Subotici u organizaciji Heapspace zajednice. Koncept događaja su kratka i pitka predavanja preduzetničkih ideja, biznisa i projekata, sa ciljem razmene iskustava i sticanja novih kontakata. Predavanja traju po pet minuta, nakon čega sledi dva minuta za pitanja iz publike. Događaj je praćen kafom, kiflicama i poklonima iznenađenja.

Predavači na ovm Tehnološkom doručku su:

Pavle Krivokuća – Serbia Upside Down

Njihova misija je da preokrenu upitnu sliku o Srbiji. Kako bi to učinili, cilj im je da dopru do digitalnih nomada i avanturista širom Evrope i daju im pregršt razloga da posete našu zemlju. U prvom poduhvatu Upside Down-a, grupa od 10 ljudi iz Beograda i Štutgarta će voziti Srbijom kako bi zabeležila i podelila priču koja će probuditi radoznalost.

Miloš Stojanović i Nataša Mitrović – Roommateor

Roommateor je sajt za nekretnine gde se korisnici dopisuju i upoznaju u nameri da nađu cimere. Pored cimera, tu su i opcije izdavanja i prodaje nekretnina. Cela priča je napravljena po najnovijim tehnološkim standardima sa prioritetom na dobro korisničko iskustvo. Postoji i PWA aplikacija za Android i iOS.

Lazar Pavlović – Glorify

All-in-one alat za grafički dizajn fokusiran na povećanje konverzije eCommerce biznisa. Na Glorify gledamo kao ekosistem gde ćemo jednom preduzetniku, marketaru, dizajneru, product manageru, bakici i dekici omogućiti da skaliraju svoj biznis sa setom aplikacija – od dizajna preko analitike pa sve do povećanja konverzija.
Trenutno imamo 14400 korisnika, nominovani smo za najbolji dizajn alat 2019. kategorije od strane Product Hunt-a, najrelevantnije kategorije za digitalne proizvode.

Aleksandar Zobec – F6S

F6S je jedna od najvećih startup zajednica na svetu. Mi nudimo niz usluga namenjenim razvoju startup zajednice, osnivača i samih startapa i njihovih ideja.
Tema o koju nameravam da podelim sa prisutnicima Tehnoloskog Doručka je: “Iskustva iz Evropskih projekata namenjenim startapima i njihovom rastu, zašto su takvi projekti odlična prilika za mlade, tech orientisane i inovativne kompanije, kako pronaći i pristupiti takvim programima, itd…”

Tamara Didić – DokTok

DokTok je prva platforma za onlajn konsultacije sa lekarom u Srbiji. Kao pionirima telemedicine, ideja nam je bila da omogućimo što većem broju građana besplatne stručne konsultacije bez odlaska u Dom zdravlja i boravka u čekaonici, i ujedno rasteretimo zdravstveni sistem. Putem DokTok platforme korisnici imaju priliku da razgovaraju sa lekarima opšte prakse i specijalistima,i dobiju opšte informacije o simptomima bolesti, njihovim uzročnicima, informacije o dejstvu pojedinih lekova kao i psihološku podršku.

Prisustvo na Tehnološkom doručku je besplatno, ali je prijava obavezna! Prijavljenima se prosleđuju pristupne informacije za Zoom meetup.

Kome je namenjeno?

Događaj je namenjen široj publici, a preciznije, svima koji imaju preduzetnički duh i koji žele da se informišu o potencijalni izazovima, ali i dobrim stranama pokretanja biznisa. Takođe, Tehnološki doručak može biti zanimljiv u kontekstu networkinga — prva jutarnja kafa uz pratnju toplih kiflica predstavlja povoljno okruženje za sticanje novih poznanstava.