Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Uloga mladih u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji

Gostujuće predavanje Škole UNESKO – mreže za socijalni i ekonomski razvoj, u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba.

15 May

Datum

Petak, 15. maj

Predavač

Matija Matoković

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Predavač Matija Matoković će mladima pokušati da približi važnost i pozitivne učinke Evropske unije kroz prezentaciju razvoja i istorije Evropske unije, opis njenog rada kao i promena kroz koje prolaze zemlje kandidati tokom procesa pregovora za članstvo u EU.

Predavanja su zamišljena kao blok nastave koji će se održavati jedanput u dve nedelje u trajanju od 2 sata. Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.

Škola UNESKO mreža za socijalni i ekonomski razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune pratećim programima predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona…). Predavači direktno prenose svoja dragocena znanja, što je najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koje se očekuju u današnjem poslovnom svetu.

Predavač

Matija Matoković

Policy Officer u Evropskoj Komisiji

U Zagrebu diplomirao informacione tehnologije i programsko inženjerstvo, a magistrirao je na univerzitetu Kembridž. Uz akademsko obrazovanje, Matija je radio u nevladinim udruženjima koja se bave promovisanjem evropskih integracija, a kasnije je učestvovao i u procesu pristupanja Hrvatske Evropskoj uniji.