Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

univerzitet za primenjene nauke iz salcburga (fhs)

Dizajn inkubator Nova Iskra će imati je zadovoljstvo i čast da predstavi studente i profesore Univerziteta za primenjenu nauku iz Salcbruga, u Austriji (Fachhochschule Salzburg)

13 May

Datum

Ponedeljak, 13. maj

Predavač

Michael Leube

Vreme

17:30h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O prezentaciji

Više od 30 studenata koje vodi profesor MichaelLeube i njegove kolege posetiće Novu Iskru kako bi se upoznali sa speicifičnim modelom rada ovog dizajn inkubatora, ali i sa najzanimljivijim inicijativama na srpskoj i regionalnoj dizajn sceni.

Ova specijalna ad-hoc programska razmena će predstaviti programe FHS-a, kao i specifične metode i fokuse ovog univerziteta koji je posvećen razvoju u domenima biznisa, nauke, društva i kreativnosti. FHS nudi i Master program Dizajn i menadžment proizvoda, koji kombinuje edukaciju iz domena profesionalnog, targetiranog dizajna.

Otvaranje mogućnosti za primene inovacija u projektima je glavna motivacija ovog kursa.

Jednaka pažnja pruža se specijalističkim, društvenim i metodološkim veštinama. FHS je osnovan 1995. godine, i realizuje 15 bachelor i 9 master programa za više od 2000 studenata.

Beogradsko predavanje će se osvrnuti na život na jugoslovenskom prostoru nekada i sada, kao i na promenjive koncepte lokalnih identiteta i zajednica u Srbiji i njihove veze sa procesima dizajna.

Predavač

Michael Leube

Antropolog

Bavi se interfejsima između antropologije, biološke antropologije i dizajna. Studirao je kulturnu i biološku antropologiju u Sjedinjenim Državama, Austriji i Hrvatskoj, gde je diplomirao, magistrirao i doktorirao. Radio je na brojnim istraživačkim projektima, uključujući istraživanja osnovnog školovanja u Keniji i rad sa socijalno ugroženim ženama u slamovima Indije. Od 2001. godine predavao je antropologiju, sociologiju i studije kulture na različitim univerzitetima u Madridu. Nedavno se vratio u Austriju gde predaje antropologiju na Univerzitetu za primenjene nauke u Salcburgu.