Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Upoznajte FOLKK!

Pored predstavljanja svih 27 proizvoda iz FOLKK porodice u okviru štanda u Mikser House-u , na istom mestu će biti održano i predavanje Marka Radenkovića “Upoznajte FOLKK!”

9 Jun

Datum

Četvrtak, 9. jun

Predavač

Marko Radenković

Vreme

19:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Mikser house

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O prezentaciji

četvrtak9. juna sa početkom u 19.30 h, FOLKK će kroz predavanje predstaviti Marko Radenković, generalni menadžer Nove Iskre, koja stoji iza razvoja ovog specifičnog brenda. Tokom predavanja Upoznajte FOLKK! on će detaljnije govoriti o trogodišnjem procesu razvoja brenda i prvih prozivoda, rezultatima istraživanja globalnog tržišta, kao i o specifičnostima poslovnog modela brenda FOLKK, koji nosi neke od ključnih odlika socijalnog preduzeća.

Mikser Festival i Balkan Design Expo otvaraju svoja vrata u sredu, 8. juna u 20.30časova, a sajamska postavka u kojoj učestvuju izabrani brendovi iz regiona – kao što su Gazzda, Extraform, Prostoria, Stuff i drugi – ugostiće i prvo javno i sajamsko predstavljanje brenda FOLKK, koji je pre samo nekoliko meseci lansiran na domaćem, regionalnom i svetskom tržištu.

FOLKK će predstaviti svoju celokupnu ponudu upotrebnih proizvoda za kuću, koji su izrađeni od specifičnih vrsta drveta i visoko-kvalitetne domaće vune, koja je ručno tkana u okviru tradicionalne radionice u Pirotu. Proizvodi su protkani inovativnim idejama nekih od najistaknutijih dizajnera iz regije (Emir Šehanović, Tamara Švonja, Studio Antipod), koji su razvili uspešne dijaloge sa iskusnim artizanima i zanatlijama širom Srbije.

FOLKK je brend zasnovan na jedinstvenom balkanskog naših prostora, ali se ne zaustavlja na tome. Prve četiri kolekcije prozivoda oslanjaju se na izdašnost lokalnih, prirodnih materijala i tradicionalne veštine izrade u susretu sa inovativnim dizajnom i savremenim vizuelnim jezikom. PLATO i TAPA su multifunkcionalni drveni predmeti za serviranje hrane ili odlaganje sitnih predmeta, dok ćilimi/staze RESA i jastuci MENT svojim ikoničnim šarama oplemenjuju i personalizuju bilo koji enterijer. Više o proizvodima saznajte ovde: http://folkk.co/products/.

Društveni aspekt kreiranja ovih proizvoda je u srcu FOLKK procesa. Brend blisko sarađuje sa lokalnim socijalnim preduzećima i malim, porodičnim radionicama koje svoju egzistenciju oslanjaju na svoje zanatske veštine. Upoznajte ih u Designers & Makers sekciji FOLKK sajta (http://folkk.co/designers-makers/), koji istovremeno ima ulogu online prodavnice.

Svih 27 varijacija proizvoda – ako se uzmu u obzir različiti materijali i dezeni – biće izložene tokom trajanja Balkan Design Expo postavke na Mikseru, u prostoru Mikser House-a , svakog dana tokom trajanja festivala u periodu od 11 časova do ponoći.

Jedinstvena prilika da osetite autentične teksture i ugođaj inovativnih funkcionalnih predmeta koji su – zahvaljujući preteženo ručnom načinu izrade – jedinstveni.

Ukoliko niste u prilici da posetite Mikser Festival, FOLKK online shop je uvek otvoren na adresi www.folkk.co. Trenutno je na sajtu aktuelna ponuda za besplatnu isporuku bilo gde u svetu.

Predavač

Marko Radenković

Menadžer

Marko Radenković je producent mlađe generacije, rođen 1984. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, smer Menadžžment i produkcija u pozorištu, radiju i kulturi. Trenutno je angažžovan kao asistent na predmetu Menadžžment u kulturi profesorke Milene Dragićević Šešić. Jedan od osnivača Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST), a učestvovao je u organizaciji brojnih događaja u oblasti kulture u Beogradu - 45. Oktobarski salon, 40. BITEF Festival i brojni drugi. Bio je ko-autor projekta "Avantura Cooltura", producent je međunarodnog serijala izložžbi "Internacionalni laserski samit jeftine grafike". Ima desetogodišnje iskustvo iz domena event menadžmenta, video i filmske produkcije i kreativne direkcije projekata. Od 2011. godine fokusiran je na projekat dizajn inkubatora Nova Iskra, čiji je generalni menadžer.