Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

UX proces – Active Collab redizajn

Predavanje Petra Perovića, interfejs dizajnera iz Novog Sada, čije gostovanje zajednički predstavljaju platforma Startit i Nova Iskra.

3 Sep

Datum

Četvrtak, 3. septembar

Predavač

Petar Perović

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Prvi u nizu programa nove, četvrte sezona posvećen je domenu interfejs dizajna, i realizuje se u saradnji sa platformom Startit, u okviru koje se dele iskustva vezana za IT projekte, uključujući i one u kojima dizajn igra značajnu ulogu.

Jedan od takvih projekata je skoro realizovan kompletni redizajn online platforme za projektni menadžment Active Collab, na kome je radio novosadski dizajner Petar Perović. U okviru ovog programa, Novu Iskru će posetiti i predstavnici tehnološkog inkubatora Intera iz Mostara, koji su ove nedelje u studijskoj poseti Beogradu. 

Poslednje dve godine Petar je proveo vodeći redizajn Active Collab-a, jednog od najuspešnijih domaćih softverskih proizvoda.

Ovaj projekat upravo će biti i jedna od centralnih tema njegovog predavanja u Novoj Iskri, koje će se osvrnuti na specifičnosti čitavog procesa dizajna u UX domenu, kao i izazovima sa kojima se dizajneri susreću radeći sa ovakvim multidisciplinarnim platformama.

Active Collab je jedan od najuspešnijih sprskih nezavisnih softverskih proizvoda koji je namenjen projektnom menadžmentu i administrativnom vođenju projekata i kompanija, kreiran pre 8 godina od strane malog tima iz Novog Sada. Danas, Active Collab ima oko 200.000 korisnika iz različitih domena –  od malih kompanija, preko univerziteta do korporacija i državnih institucija.

Predavač

Petar Perović

UX & UI dizajner

Dizajner interfejsa iz Novog Sada. U prošlosti je osnovao i godinama činio jednu polovinu agencije Superawesome, da bi se nakon toga vratio frilensovanju uz kratko iskustvo u jednom njujorškom startapu. Poslednje dve godine proveo je vodeći redizajn Active Collab-a, jednog od najuspešnijih domaćih softverskih proizvoda. Ovaj zadatak upravo će biti i jedna od centralnih tema njegovog predavanja u Novoj Iskri, koje će se osvrnuti na specifičnosti čitavog procesa dizajna u UX domenu, kao i izazovima sa kojima se dizajneri susreću radeći sa ovakvim multidisciplinarnim platformama.

Jedan takav izazov za Petra je bio kompletan redizajn za Active Collab, jedan od najuspešnijih sprskih nezavisnih softverskih proizvoda koji je namenjen projektnom menadžmentu i administrativnom vođenju projekata i kompanija, kreiran pre 8 godina od strane malog tima iz Novog Sada. Danas, Active Collab ima oko 200.000 korisnika iz različitih domena -  od malih kompanija, preko univerziteta do korporacija i državnih institucija.