Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Vidljive veze i modularnost

30 May

Datum

Sreda, 30. maj

Predavač

Mia Cullin

Vreme

/

Jezik programa

engleski

Lokacija

Magacin, Kraljevića Marka 4-8

Ulaz

O radionici

Radionicu vodi Mia Cullin, dizajnerka iz Stokholma, Švedska. Na ovaj način, dovodeći jednog od ključnih predstavnika švedske dizajnerske scene u Beograd, bićemo  u mogućnosti da predstavimo njen dosadašnji rad, kao i različite projekte sa fokusom na industrijski dizajn, razvoj proizvoda i srodnih disciplina, kao i globalne inovacije i savremene dizajn prakse iz Švedske.

Kroz 3 dana intenzivne radionice, 15 odabranih dizajnera će dobiti praktična znanja iz oblasti kreiranja modularnih sistema.

Takođe, prethodni angažman dizajnerke Mia Cullin u okviru kompanije IKEA biće predstavljen tokom praktičnog rada sa mladim dizajnerima.

 

Ovaj program se realizuje u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu.

Predavač

Mia Cullin

Dizajnerka

Rođena 1970. u Lundu. Posle studija u Švedskoj, Italiji i Danskoj, dobija diplomu Univerzitetskog koledža umetnosti, zanata i dizajna u Stokholmu. U osnovi, ona je pravi dizajner enterijera sa širokim znanjem o precesu proizvodnje i razvoju proizvoda. Njena dizajn rešenja su jednostavna, elegantna i poetična. Ona je inspirisana detaljima iz svakodnevnog života, kao i procesima tradicionalne izrade. Mia je iskrena, otvorena, proizvodno orijentisana i jednako prijatna kada govori sa radnicima, majstorima i klijentima. Ona prati svoje proizvode detaljno od prvih skica do finalne proizvodnje. Kao dizajner, Mia biva inspirisana različitim materijalima, uključujući i netkane materijale, plastilku, kožu, čelik i staklo. Mia je dobitnik posebnog priznanja Report Design Avards 2006. a njen proizvod FLAKE je nagrađen sa Interier Innovation Design Award na sajmu u Kelnu 2007. Među njenim klijentima su Voodnotes, Nola, Ikea, Habitat i Atelje Liktan.