Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Žarko bubalo

Predavanje osnivača Teams design studija.

23 Jan

Datum

Četvrtak, 23. januar

Predavač

Žarko Bubalo

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

TEAMS Design je konsultantska kuća koja je učestvovala u definiciji onoga što danas nazivamo poljem industrijskog dizajna. Osnovana je u Nemačkoj, u Esslingenu nadomak Štutgarta 1956. godine, i od tada neprekidno radi i razvija se. TEAMS Design trenutno ima nešto više od 90 zaposlenih u 5 kancelarija na 3 kontinenta, kao i klijente koji su vremenom postali vodeći u svojim oblastima delovanja – BOSCH, KAERCHER, SIEMENS, SILIT, STILL ili INTEL, da pomenemo samo neke.

Otvorena je kako bi pružala inženjersku podršku ostalim kancelarijama, ali se obzirom na mešovitu strukturu zaposlenih kao i na visok kvalitet rešenja koja su postizana kancelarija se razvila tako da danas pokriva ceo razvojni put – od prvih ideja pa sve do prototipova koji prethode proizvodnji.

Polovinu zaposlenih čine inženjeri, dok drugu polovinu čine dizajneri. U okviru kancelarije postoji i radionica – modelarnica koja se koristi za izradu ergonomskih modela i prototipova aktuelnih projekata.

Predavač

Žarko Bubalo

Dizajner

Rođen je u Beogradu 1963. godine, Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Beogradskog Univerziteta (smer za vazduhoplovstvo). Ima već 25 godina iskustva u primeni računara u projektovanju i proizvodnji, u različitim oblastima tehnike - od avio-industrije do proizvoda široke potrošnje. Od 2005. godine on vodi vodi Teams Design studio u Beogradu, kao osnivač i direktor. Pasionirani je zaljubljenik u letenje, jedrenje i zelene tehnologije. Tokom 2013. godine zajedno sa Uglješom Vrceljem osnovao je dizajn studio Dvoika, čiji je prvi proizvod drvenog bicikla (modeli “Imagine” i “Perfect Day”) bio izrazito zapažen, uključujući i prezentaciju na pariskom Design Week-u, a usledio je i tehnološki zanimljiv dizajn lampi “Wind Turbine 3”.

TEAMS Design je konsultantska kuća koja je učestvovala u definiciji pojma koji je danas poznat kao industrijski dizajn. Od osnivanja 1956. godine u Eslingenu, malom gradu nadomak Štutgarta, kompanija je konstantno rasla tako da danas ima više od 100 zaposlenih u pet studija na 3 kontinenta, a radi sa preko 300 klijenata. Studio u Beogradu osnovan je 2004. godine i od tada sarađuje sa ostalim TEAMS kancelarijama u oblastima industrijskog dizajna i inženjeringa. Danas pokriva celokupni proces razvoja proizvoda - od inicijalnih skica pa sve do prototipova koji prethode proizvodnji.