Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

360°: VR and AR experiences

Adelin Schweitzer će u četvrtak održati predavanje o vizuelnim tehnikama koje se koriste u domenima “proširene” i “virtuelne” realnosti.

15 Dec

Datum

Četvrtak, 15. decembar

Predavač

Adelin Schweitzer

Vreme

18h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

U okviru programa Designer in Residence, tokom decembra u Novoj Iskri gostuje francuski medijski umetnik Adelin Schweitzer, uz podršku Francuskog instituta. U četvrtak, 15. decembra on će održati predavanje o vizuelnim tehnikama koje se koriste u domenima “proširene” i “virtuelne” realnosti.

Kroz predavanje 360°: VR and AR experiences – 360° techniques applied to art and performance, Adelin će predstaviti svoju umetničku praksu, projekte na kojima radi kao i tehnologije koje se koriste u sve brže rastućim sferama augmented i virtual reality.

Ukoliko bude zainteresovanih, na kraju predavanja sa prisutnima će biti dogovoreno održavanje dodatne praktične prezentacije upotrebe nekih od tehnologija kojima se služi Adelin Schweitzer, u dodatnom terminu pre kraja decembra.

Predavanju će prisustvovati i beogradski dizajner Željko Lončar, koji se upravo vratio sa jednomesečnog studijskog boravka u Marseju, posredstvom istog programa razmene. Dvojica autora će kratko razgovarati o svojim iskustvima tokom ove dvosmerne razmene autora između Srbije i Francuske.

Predavač

Adelin Schweitzer

Multimedijalni umetnik

Rođen je 1978. godine i živi i radi u Marseju. Diplomirao je na umetničkoj akademiji u gradu Aix-en-Provence 2004. Godine, a već 2005. U Madridu je predstavljao svoj prvi uređaj “VideoPuncher 1.3” na bijenalu savremene umetnosti ARCO, kao i 2006. godine u okviru izložbe La Vilette Numerique u Parizu. Iz ovog iskustva nastao je novi projekat ININTERACTIF, u kome Adelin gradi uređaje koji na ironičan način dovode u pitanje publiku i njen odnos prema interakciji između mašina i ljudi.