Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

DACIDA CREATIVE THERAPY #4 – Biti originalan na stock-u

Sta znaci raditi stock, a biti originalan?

Kako izgleda proces stvaranja ideje do upload-a?

27 Feb

Datum

Četvrtak, 27. februar

Vreme

19h

Jezik programa

Srpski

Ulaz

Slobodan, po prijavi

O tribini

Gosti februarskog meetup-a su Aud Shule Studio i Boris Jovanović, koji već 5 godina rade na Stocksy-u. Ova platforma otvorila je prostor za autentičniji i kreativniji stock. Pričaćemo o tome kako je izgledao njihov put od dizajnera do rada na stocku-u, kako biraju teme i osmišljavaju editorijale i šta je sve važno da znate ako želite da se upustite u stock.

DACIDA je online zajednica koja okuplja kreativce sa ciljem istraživanja, razmene iskustava i pokretanja dijaloga o tome šta znači biti umetnik u 21.veku.

DACIDA CREATIVE THERAPY je ciklus druženja kreativaca, gde se kroz razgovor obrađuju teme koje se tiču stvaralaštva i egzistencije umetnika danas.

Prijave za meetup su obavezne i dostupne na linku: https://dacida.org/.

Predavači

AUD SHULE Studio

AUD SHULE

Kreativni studio

Studio iz Beograda koji se primarno bavi modnom i produkt fotografijom. Marko Milanović (29) grafički dizajner iz Beograda. Krajem 2014. godine postaje Stocksy kontributor i svoju profesionalnu karijeru usmerava ka fotografiji. Aktivan je crtač grafita. Ana Šulkić (29) arhitekta, predstavljala je Srbiju na 15. Bijenalu arhitekture u Veneciji. Zajedno sa Markom osniva 2017. godine studio AUD SHULE gde potpisuje art direkciju, scenografiju i stajling. Uporedo radi kao scenograf na filmu.

Boris Jovanović

Boris Jovanović

Editor na Stoksiju

Diplomirani grafički dizajner. Voli ilustraciju a fotografijom se bavi od srednje škole. Od 2014. godine je aktivan član Stocksy uniteda. Radio je sa klijentima kao što su Lays, Mts, Adidas, Plazma, Rosa. Poslednje dve godine pored aktivnog freelance/stock posla, radi kao editor na Stoksiju.