Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

I design ‘cause I am curious

František Toth će predstaviti svoj dosadašnji rad i projekte u domenu produkt dizajna.

24 Nov

Datum

Četvrtak, 24. novembar

Predavač

František Toth

Vreme

18h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Od oktobra ove do januara naredne godine, u Novoj Iskri se realizuje treći ciklus rezidencijalnog programa za dizajnere, arhitekte i druge profesionalce iz domena dizajna i kreativnih industrija. Tokom jeseni 2016. godine, u okviru ovog programa će u Novoj Iskri raditi šest gostujućih autora – dva iz Švedske, tri iz Slovačke i jedan iz Francuske.

Program Designer In Residence od 2014. godine zajednički realizuju Nova Iskra i Švedski institut zajedno sa nizom partnera iz Švedske (IASPIS, Stpln), a tokom prošle godine programu se pridružila i slovačka organizacija Creative Industry Košice. Od 2016. godine i Francuska pristupa programu kroz saradnju sa AMI Center iz Marseja, uz podršku Francuskog instituta u Beogradu i Ministarstva kulture i medija Republike Srbije.

Creative Industry Košice ove godine u saradnji sa Novom Iskrom obezbeđuje tri jednomesečna rezidencijalna boravka u Beogradu za slovačke dizajnere uključujući i dobitnika slovačke nacionalne nagrade za dizajn koji će biti gost Beograda u januaru 2017.

U okviru rezidencijalnog boravka, gostima su obezbeđeni radni i životni prostor, stipendija i mentorska podrška, a svaki od autora uzima aktivno učešće u programu Nove Iskre.

Predavanje I design ‘cause I am curious slovačkog dizajnera Františeka Totha biće održano u Novoj Iskri u četvrtak 24. novembra u 18 h.

 

Predavač

František Toth

Dizajner

Studirao je industrijski dizajn na Tehničkom univerzitetu u Zvolenu (TUZVO) u Slovačkoj, a trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu, na odseku za obradu drveta. Radi kao freelance dizajner proizvoda, osnivač je projekta Biocultivator i brenda Osmoro.

Nama se predstavio svojim predavanjem naslovljenim I design ‘cause I am curious, u kome je predstavio svoj dosadašnji rad i projekte u domenu produkt dizajna.