Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Improvizovani performans

U okviru trećeg ciklusa NELT Edukativnog programa realizovana je, druga po redu intezivna radionica koju je vodio britanski glumac, reditelj i pedagog Paul Murray.

3 Mar

Datum

Subota, 3. mart

Predavač

Paul Murray

Vreme

16h

Jezik programa

Engleski

Ulaz

Zatvoreni događaj

O radionici

Improvizacija u pozorištu predstavlja jedan od glavnih elemenata za rad glumca, dramaturga i reditelja, to je metodologiju koja omogućava istraživanje i razvoj narativa, likova i celokupne drame. Paul Murray je razvio jedinstvenu metodu rada sa polaznicima, gde je fokus manje na govornoj reči, a više na fizičkim karakteristikama i neverbalnim komunikacijskim veštinama izvođača.

Radionica je zasnovana na praktičnim vežbama i ne zahteva od učesnika nikakvo prethodno iskustvo u polju teatra.

 

Ova radionica predstavlja uvod u suštinske elemente improvizacije u performansu, i predstavlja alate i metode kao što su telesna improvizacija, verbalne i neverbalne vežbe.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!.

Predavač

Paul Murray

pozorisni producent

Već trideset godina se profesionalno bavi performansom u okviru pozorišta, filma i televizije. Njegova glavna interesovanja su spontanost u domenu performansa, kao i granične oblasti performansa i teatra izvan institucionalnog pozorišnog sistema. Magistrirao je u oblasti teatra, a doktorirao filozofiju umetnosti. Gostujući je profesor na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Univerzitetu u Vinčesteru kao i na Centralnoj školi za govor i dramu u Velikoj Britaniji. Njegovi tekstovi su objavljeni u brojnim časopisima i knjigama na temu teatra, drame i primenjenog performansa.