Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Kabinet

Ovog četvrtka upoznajte se sa pričom prve srpske kraft pivare, i degustirajte njihova nova iznenađenja.

17 Mar

Datum

Četvrtak, 17. mart

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O tribini

Ideja o osnivanju prve srpske kraft pivare rođena je početkom 2012. godine iz frustracije nedostatkom izbora kvalitetnog piva u Srbiji, sa željom da se naša zemlja kao tradicionalni proizvođač i ljubitelj piva uključi u globalnu revoluciju kraft pivarstva. Ovaj pokret je krenuo pre skoro trideset godina u Americi, a tokom zadnjih desetak godina i u Evropi, posebno u Britaniji, Skandinaviji i Italiji. Male pivare, koje baziraju svoja šarenolika piva na kvalitetu, starim metodama pravljenja, zdravom pristupu i izboru sastojaka bez ikakvih vestačkih dodataka su uprkos skupljoj ceni proizvoda brzo stekla popularnost i poljulala tržišnu dominaciju multinacionalnih pivskih giganata.

Pored same pivare i stalno-rastuće ponude proizvoda, Kabinet je paralelno razvio i sestrinsku kompaniju Majstor za pivo, koja u pravom duhu kraft pivarstva, kolaboracije i eksperimenta lokalnim entuzijastima pruža priliku da nabave izabrane, kvalitetne sirovine za pripremu piva u kućnoj radinosti – hmelj, pivske sladove i kvasce i svu drugu potrebnu opremu. Na ovaj način Kabinet podržava širenje zajednice majstora kraft piva širom Srbije, dok istovremeno sarađuje sa pivarama i brendovima iz čitavog regiona, za koje često “kuva” njihova piva.

U okviru razgovora u Novoj Iskri učestvovaće osnivači kompanije – Branimir Melentijević i Kosara Dangić-Melentijević. Razgovaraće se o putu od poslovne ideje do izgradnje savremene fabrike piva na Kosmaju, a zatim i o najbitnijoj strani priče – o razvoju proizvoda, dizajnu brenda, saradnjama sa lokalnim umetnicima i načinu na koji je Kabinet u jako kratkom roku postao sinonim za kvalitet i pun ukus kada pričamo o pivu.

 

 

Program Dizajn – motor tržišne konkurentnosti se fokusira na uspešne primere proizvoda, usluga i brendova koji su uz pomoć kvalitetnih i strateških kreativnih i dizajnerskih rešenja uspeli da se brzo pozicioniraju na loklanom, regionalnom ili inostranom tržištu, kao i na one kompanije koje su kroz proces re-brandinga uticale na svoje re-pozicioniranje na ovim tržištima.

 

Tokom razvoja brenda i pojedinačnih etiketa, Kabinet je sarađivao sa nizom domaćih autora iz polja dizajna i ilustracije. Pored identiteta koji potpisuje Nemanja Jehlička, među autorima koji su do sada potpisali ilustracije za Kabinet etikete su DavorGromilovićMetaklinikaVesna PešićEmaEmaEmaSlavimir StojanovićBratislav MilenkovićMario Kolarić i mnogi drugi. Ovakav pristup osvojio je Grand Prix Packtivity konferencije za najbolji dizajn pakovanja proizvoda za 2014/15 godinu.

Realizaciju serijala Dizajn motor tržišne konkurentnosti podržala je Razvojna agencija Srbije.

Predavači

Branimir Melentijević

Kabinet Brewery

Magistar proizvodnog mašinstva sa Beogradskog Univerzetita, nakon čega je više godina radio na razvojnim projektima u Africi, da bi pre 10 godina osnovao svoju firmu koja je vodila projekte vezane za telekomunikacije u Africi i Evropi. Zajedno sa Kosarom Dangić - Melentijević osnovao je Kabinet Brewery, prvu zanatsku mikropivaru u regionu. Pored same pivare i stalno-rastuće ponude proizvoda, Kabinet je paralelno razvio i sestrinsku kompaniju Majstor za pivo, koja u pravom duhu kraft pivarstva, kolaboracije i eksperimenta lokalnim entuzijastima pruža priliku da nabave izabrane, kvalitetne sirovine za pripremu piva u kućnoj radinosti – hmelj, pivske sladove i kvasce i svu drugu potrebnu opremu.

Kosara Dangić - Melentijević

Kabinet Brewery

Završila je International Business & Management Master studije, kao i menadžment i francuski jezik na European Business School u Londonu i Parizu. Zatim je više godina radila kao producent za CNBC Africa Report kao i na razvoju različitih projekata u Evropi i Africi. Zajedno sa Branimirom Melentijević osnovala je Kabinet Brewery, prvu zanatsku mikropivaru u regionu. Pored same pivare i stalno-rastuće ponude proizvoda, Kabinet je paralelno razvio i sestrinsku kompaniju Majstor za pivo, koja u pravom duhu kraft pivarstva, kolaboracije i eksperimenta lokalnim entuzijastima pruža priliku da nabave izabrane, kvalitetne sirovine za pripremu piva u kućnoj radinosti – hmelj, pivske sladove i kvasce i svu drugu potrebnu opremu.