Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
7 Novembar 2018

Kolektiv Karkatag i Nova Iskra na bijenalu digitalnih umetnosti Chroniques u Francuskoj

 

Chroniques des imaginaires numériques, bijenale posvećeno povezivanju savremenog stvaralaštva i novih tehnologija, održava se u gradu Eks an Provans i Marseju, od 9.  novembra do 15. decembra. Posetioci bijenala će imati priliku da otkriju jedinstvenu izložbenu postavku koja omogućava drugačiji pogled na svet, kao i da direktno učestvuju u specijalnim događajima planiranim za otvaranje i zatvaranje ove manifestacije.

Umetnički kolektiv Karkatag iz Srbije tokom novembra meseca boravi upravo u Marseju, u okviru programa “Dizajner u rezidenturi” koji zajednički realizuju Nova Iskra i centar AMI. Karkatag će stoga uzeti učešće i u programu ovog bijenala i predstaviti svoj rad, koji sve više teži inkorporiranju inovativnih tehnoloških opcija u njihova interaktivna kreativna rešenja.  

Istovremeno, ispred Nove Iskre će u programu ovog bijenala uzeti učešće Relja Bobić, menadžer za međunarodnu saradnju, u panelu Educational structures, business incubators and accelerators, living lab, r&d – but where is innovation born? Ova sesija biće predstavljena u četvrtak, 9. novembra, a pored predstavnika Nove Iskre, učestvovaće i eminentni kustosti, umetnici i akademici iz Francuske, Kanade i Italije. Cilj ovog razgovora je da se ustanovi ‘’kartografija’’ inovacija, odnosno da učesnici demonstriraju na koji način svako od njih razmišlja i deluje u kontekstu razvoja i podržavanja inovacija.