Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

NIS Kreativni kamp

NIS Kreativni kamp održan je 18-20. septembra u Mokrinu, pod kreativnim vođstvom tima Dizajn inkubatora Nova Iskra i uz učešće istaknutih mentora iz polja strateškog dizajna i novih tehnologija iz Srbije i Slovenije.

18 Sep

Datum

Četvrtak, 18. septembar

Predavač

Miha Klinar

Vreme

10h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Mokrin House

Ulaz

Po prijavi

O radionici

Pod motom 12 inovacija za održivu budućnost mladi, nedovoljno afirmisani imali su priliku da u vrhunskim uslovima za rad i uz stručnu podršku promišljaju i razvijaju koncepte iz domena energetske efikasnosti i održivog razvoja, koji su u skladu sa strateškim pravcima razvoja kompanije NIS, kao retke domaće kompanije koja primenjuje strategiju i standarde održivog razvoja, kao i prateći godišnji izveštaj.

Dvanaestoro talentovanih kreativaca izabrano je iz Creative Hub mreže Nove Iskre, sa fokusom na kreativce čiji se rad kreće u multidisciplinarnom polju dizajna proizvoda, nameštaja, industrijskog dizajna i arhitekture. U intenzivnom, trodnevnom radnom procesu individualnog i timskog rada učestvovali su Fiona SinđelićIvanErkićVladimir StajićNenad MerzelTijana TripkovićTamara ŠvonjaKsenija JosifovićMiroslava ĐorđevićKrsto RadovanovićDanko RadulovićMilenaMiličić i Andreja Georgievski. Biografije učesnika NIS Kreativnog kampa možete pogledati na sajtu Nove Iskre – https://novaiskra.com/sr/designers.

Među rezultatima radionice – koji će na različite načine biti predstavljeni javnosti do kraja ove godine – su koncepti, predlozi za nove proizvode, sistemska rešenja i inovacije koji na različite načine daju viziju održivije budućnosti u domenima obnovljivih izvora energije, saobraćaja, energetske efikasnosti i nezavisnosti, reciklaže i jačanja lokalnih zajednica.

Pored tima Nove Iskre, u procesu su aktivno učestvovali i gostujući mentori, priznati stručnjaci iz domena strateškog dizajna i tehnoloških inovacija.

NIS Kreativni kamp predstavlja novi, jedinstveni model saradnje kompanije i kreativne zajednice. Kroz ovu svojevrsnu “laboratoriju inovacija i dizajna”, Nova Iskra i NIS motivišu dizajnere i inovatore da u svojim projektima upotrebljavaju i promovišu vrednosti održivog razvoja i koriste proces dizajna kao okvir za promišljanje kreativnih rešenja za bolju i odgovorniju budućnost.

 

Pogledajte galeriju fotografija na Facebook stranici NIS-a.

Predavač

Miha Klinar

Miha Klinar

Dizajner

Suosnivač višestruko nagrađivanog Gigodesign studija, a 2012. godine osnovao je i Kompetenčni center za dizajn menadžment. Kroz rad sa 18 slovenačkih kompanija postignuti su impresivni poslovni rezultati, a projekat je dobio prvu nagradu na Design Value Awards, koje je ustanovio Design Management Institute iz Bostona, najstarija svetska institucija u ovom polju. Miha takođe predaje na postdiplomskim studijama na ljubljasnkoj Akademiji za likovno umetnost i oblikovanje.

Gigodesign je tim multidisciplinarnih dizajnera, programera i konsultanata koji u radu sa kompanijama ukrštaju raznolike veštine i ekspertize. Sa preko 300 projekata iza sebe - od brendiranja i ambalaže, sve do dizajna inovativnih jedrilica, nameštaja i rada sa kompanijama kao što su Elan, Adria ili Slatnar - Gigo spada među najinovativnije dizajn studije u regionu, ali i šire. Kao zagovornici “user-centered” dizajna i “agilnog” pristupa razvoju projekata, trude se da dizajniraju na bazi potreba korisnika, vrše rana testiranja i ispituju mogućnosti kroz brojne iteracije. Gigodesign sarađuje sa širokim dijapazonom kompanija, od motivisanih startapa do velikih korporacija.