Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
9 Novembar 2021

Nova Iskra je jedan od partnera na četvorogodišnjem projektu “Preduzmi ideju”

 

Inicijativa Digitalna Srbija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), predstavile su projekat pod nazivom Preduzmi ideju, koji će u naredne četiri godine, zajedno sa partnerima – StartitPWC,  Fakultet organizacionih nauka i Nova Iskra – razvijati različita partnerstva i aktivnosti u cilju podrške već postojećih, ali i budućih preduzetnika na putu od inovativnih ideja do svetski priznatih startapa.

Konzorcijum okupljen oko Incijative Digitalna Srbija, fokusiraće se na promociju predzetničkog načina razmišljanja, jačanje veza između akademske zajednice i privatnog sektora, podsticanje multidisciplinarnog pristupa u razvoju inovacija i drugim temama važnim za dalji razvoj inovacionog ekosistema Srbije.

„Jedan od glavnih elemenata projekta „Preduzmi ideju“ je pomoć mladim ljudima da svoje poslovne ideje pretvore u realan proizvod, da od njih naprave posao. Sjedinjene Države daju podršku ovoj inicijativi zato što verujemo u inovativni potencijal Srbije, i želimo da ohrabrimo promenu starog načina razmišljanja. Želimo da najbolji i najpametniji u Srbiji ne moraju da odu u inostranstvo da bi ostvarili svoje snove i ambicije,” rekao je američki ambasador Entoni Godfri.

Nova Iskra će se u okviru projekta fokusirati na neke od aspekata razvoja i unapređenja razmene znanja u startap ekosistemu, rad sa međunarodnim profesionalcima, digitalnim nomadima i suosnivačima koji prepoznaju Beograd kao digitalni i inovacioni hab u regionu. 

Kroz platformu Belgrade Gets Digital, Nova Iskra će objavljivati relevantne i važne informacije o lokalnom ekosistemu, pravnim i administrativnim procedurama, ali i o lokalnoj kulturi i  poslovnim mogućnostima za preduzetnike i profesionalce koji već žive i rade u Beogradu ili za one koji razmišljaju o tome da odaberu ovaj grad kao destinaciju za rad.

Pored ove digitalne platforme, Nova Iskra je pokrenula zajednicu kroz organizovanje meetup-a, stvarajući na taj način nove mogućnosti za deljenje znanja, stvaranje veza, saradnje i potencijalna partnerstva u okviru lokalnog ekosistema.