Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Održivi život kod kuće

Predavanje na temu Održivi život kod kuće, predstaviće Tijana Mirković, Menadžer internih komunikacija, IKEA Jugoistočna Evropa.

10 Nov

Datum

Četvrtak, 10. novembar

Predavač

Tijana Mirković

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Predavanje na temu Održivi život kod kuće ima za cilj da pruži konkretne predloge i rešenja za unapređenje života i štednju resursa u domu. Veliki deo IKEA aktivnosti usmerene su na kreiranje sistema i prozivoda koji omogućavaju da život u kući bude više održiv, a da ne mora da podrazumeva drastične promene ili velike investicije.

Kroz ovu prezentaciju biće predstavljeno kako jednostavna unapređenja, kao što je bolje skladištenje hrane i prebacivanje na LED osvetljenje, mogu biti od velike koristi kako za životnu sredinu tako i za naše domaćinstvo.

Ako puno nas počne da primenjuje male promene u domu, zajedno možemo stvoriti veliki uticaj za poboljšanje životne sredine!

IKEA je kompanija koja se bavi proizvodima za opremanje doma. Osnovao ju je 1943. godine Ingvar Kamprad u Švedskoj. 2015, kompanija IKEA imala je 375 robnih kuća i poslovne operacije u 47 zemalja širom sveta.  IKEA jugoistočna Evropa osnovana je 2008., i pokriva Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju a od 2010. godine i Rumuniju. Kompanija IKEA u ovom regionu trenutno ima dve robne kuće: u Bukureštu i Zagrebu, a tri nove robne kuće su u planu za skoro otvaranje: u Beogradu, Ljubljani i druga robna kuća u Bukureštu.

Predavač

Tijana Mirkovic ikea

Tijana Mirković

IKEA

Magistrirala je u domenu ljudskih resursa na Univerzitetu u Šefildu, i u poslednje četiri godine radi kao Menadžer internih komunikacija u okviru IKEA Jugoistočna Evropa. Odgovorna je za komunikaciju sa zaposlenima u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Sloveniji, i tokom rada imala je priliku da bude deo raznih projekata gde je razvila veliku strast za teme kao što su održivost i opremanje doma. Od ove godine ona je lider na projektu Održivi život kod kuće u okviru  IKEA Jugoistočna Evropa i kontinuriano istražuje načine za povećenje svesti o praksama iz domena održivosti, i paralelno se bavi promocijom održivih koncepata za život kod kuće među zaposlenima u komapaniji, ali i kupcima.