Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Pop-up izložba Charlotte de Sédouy “Rezervni delovi”

Charlotte de Sédouy, ovogodišnja gošća programa “Dizajner u rezidenturi” Nove Iskre iz Francuske, predstaviće “one night stand” izložbu “Rezervni delovi” u Ostavinskoj galeriji.

23 Nov

Datum

Petak, 23. novembar

Vreme

18h

Jezik programa

Engleski

Ulaz

Slobodan

O prezentaciji

U okviru programa Dizajner u rezidenturi (Designer in Residence) Nove Iskre, ove godine pored Šveđanke Emelie Röndahl, u Beogradu gostuje i jedna francuska autorka, kroz saradnju sa AMI Centrom iz Marseja (koji tokom istog perioda u svom gradu radi sa kolektivom Karkatag iz Beograda).

Charlotte je zainteresovana za zastarele tehnologije – termalne faks mašine, projektore, stereoskopske slike ili pak MIDI muzičke formate. Voli da ih uključuje u svoje raznovrsne projekte. U skorije vreme, predstavila je svoj rad u SAD i Francuskoj (samostalna izložba u prsotoru 186 Carpenter), a učestvovala je i na događajima posvećenim grafičkom dizajnu i nezavisnom izdavaštvu Quoi Matiere Signe (IPN artist run space, Tuluz, Francuska) i Indiemag Days (Hamburg, Nemačka). Prikazala je svoje animacije i na filmskom festivalu Kunstfilmtage u Dizeldorfu, a sarađivala je i sa američkim nezavisnim novinama Mother’s News, tokom četiri godine u delu posvećenom stripovima. Istovremeno je istraživala pedagoški aspekt onoga čime se bavi kroz radionice namenjene deci i tinejdžerima.

Izložba Rezervni delovi će predstaviti uzorke njenih skorijih radova, uključujući i one rađene termalnom štampom i publikacije, kao i web projekte i kolaže na kojima je radila tokom svog boravka u Beogradu.

Otvaranje i celokupno odvijanje “one night stand” izložbe Rezervni delovi najavljeno je za petak, 23. novembar od 18h u Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka 8). Izložba i rezidencijalni boravak Charlotte de Sédouy realizuju se uz podršku Francuskog instituta u Beogradu i EUNIC-a.

Ostavinska galerija je galerijski prostor Kulturnog centra Magacin u Beogradu. Dostupnost prostora galerije za izlaganje i umetnički eksperiment širem krugu stvaralaca omogućava umrežavanje i međusobni dijalog mladih i afirmisanih aktera, kao i saradnju umetnika iz različitih sfera savremene umetničke scene. Ostavinska galerija podržava realizaciju širokog spektra događaja i aktivnosti, od izložbi, filmskih projekcija, performansa, preko razgovora i tribina, književnih i poetskih večeri, do potpuno novih eksperimentalnih formata.

Pored svoje beogradske izložbe, Charlotte de Sédouy će se predstaviti još jednom pop-up izložbom u Novom Sadu u KC Lab, u sredu, 28. novembra, a zatim će se i narednog dana, u četvrtak 29. novembra predstaviti u okviru EUNIC događaja u Krokodilovom centru u Beogradu

Predavač

Charlotte de Sédouy

Vizuelna umetnica i ilustratorka

Charlotte de Sédouy je francuska umetnica i ilustratorka bazirana u Marseju. Zvanje Mastera grafičkog dizajna stekla je na DNSEP fakultetu u Tuluzu. Aktivna je u oblasti štampe, ali i u digitalnom svetu, a takođe ponekad voli da svoje radove predstavi u vidu instalacija. Koristi slike koje je sama naslikala kao osnovni materijal za kolaže i animacije.