Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
3 Januar 2024

Poznati učesnici Collab 4 Hy Sust CCI projekta

Collab 4 HY Sustain CCI, inovacioni inkubacioni projekat podržan od strane programa Kreativna Evropa, sa zadovoljstvom objavljuje učesnike projekta. Odziv je bio značajan, ukupno 48 različitih organizacija iz pet zemalja, što govori u prilog tome da da je kreativno bogatstvo prisutno u zemljama Evrope. Projekat Collab 4 HY Sustain ima za cilj podršku 15 evropskih kulturnih i kreativnih organizacija na njihovom putu ka rastu, inovacijama i saradnji.

Izabrane organizacije su:

ITALIJA

Club Silencio

Altrementi LABS

Il salone dei Rifiutati

amaneï

BUGARSKA

Arte Urbana Collectif

Karakasyan & Artists

Flatline Collective

Ot nota do Cviat

SRBIJA

Street Art Belgrade

Polyhedra

Seoski kulturni centar Markovac

Društveni centar Krov

GRČKA

Open Farm

Acey-Europe

DANSKA

Limfjordsteatret

 

Dve teme poziva:  Publika i hibridni pristupi i Održivost u procesima saradnje, privukli su  prijave od kulturnih institucija, neprofitnih organizacija, startapa, akademskih institucija i organizacija baziranih na zajednici.

Među izabranim učesnicima, 53,3% dolazi iz oblasti razvoja publike, naglašavajući predanost projekta podsticanju inovacija u ovom dinamičnom sektoru.

Izabrani učesnici će dobiti mentorsku podršku od iskusnih stručnjaka, obuhvatni program obuke, grant od 3.000 evra za razvoj projekta, mogućnosti vidljivosti na hibridnim događajima i pristup SEE regionalnoj mreži i prilikama za saradnju u EU.

 

Poziv za prijave je otvoren 1. jula 2023. godine, sa rokom za prijavu do 30. septembra 2023. Inkubacione aktivnosti su počele  u decembru 2023. godine, a projekat traje 16 meseci.

Partneri na projektu Collab 4 HY Sustain CCI su Materahub (Italija), Intercultura Consult (Bugarska), Syn+ Ergasia (Grčka), The Flying Theatre (Danska) i Nova Iskra Creative Hub (Srbija). Podršku pružaju Program Kreativna Evropa (CREA) i Nacionalni kulturni fond Bugarske.