Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Predstavljanje proizvoda i učesnika programa Dizajn hab za premijum hranu

Izvanredna prilika da se upoznate sa učesnicima programa i njihovim jedinstvenim proizvodima koji su kreirani korišćenjem nesvakidašnjih metodologija i tehnologija.

1 Nov

Datum

Četvrtak, 1. novembar

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan ulaz

O prezentaciji

U okviru programa Premium Food Design Hub, Nova Iskra pruža podršku odabranim lokalnim proizvođačima prehrambenih proizvoda visoke vrednosti  sa ciljem unapređenja njihovih kapaciteta za učešće na konkurentnom tržištu premijum prehrambenih proizvoda.

Pored serije radionica, ekspertskih i mentorskih sesija sa profesionalcima iz domena strateškog razvoja, analize tržišta, tehnologije proizvodnje i sigurnosti hrane, koje čine srž ovog programa, važan aspekt predstavlja i povezivanje sa predstavnicima HoReCa, velikih distributivnih lanaca, malih i srednjih specijalizovanih prodavnica hrane ali i sa širom javnosti tj. budućim kupcima.

Na ovom događaju, tri odabrana proizvođača premijum hrane će predstaviti svoje proizvode. U pitanju su:

Nut Enough  – slatki kremovi od koštunjavog voća napravljeni tradicionalnim mlevenjem kamenom.

Smederevsko blago – proizvodi od voća koje je sušeno specijalnom, osmotskom metodom.

Fatalni začini – ljuti umaci napravljeni od meksičkih sorti ljutih papričica i sušeni dimljeni paradajz u maslinovom ulju.

Program će, pored prezentacije organizacija i priče o redizajnu pakovanja, organizovati i degustaciju ovih proizvoda.

 

 

USAID Projekat za konkurentnu privredu je pokrenuo Premium Food Design Hub kao koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda visoke vrednosti na domaćem i stranim tržištima.

Predavači

Nut Enough

Nut Enough

Proizvođači premijum kremova od koštunjavog voća

Mala, ali radoznala, porodična proizvodnja koja je želela da napravi savršeni krem za mazanje sa velikom količinom slatkih oraha, svih vrsta i kombinacija. Korišćenjem tradicionalnih načina proizvodnje, koje podrazumeva izuzetno dugo, desetočasovno kameno brušenje, kreira se odličan ukus i savršena struktura Nut Enough  kremova.

To čini da ovi proizvodi imaju izuzetno visok procenat oraha i istovremeno ostaju ukusniji i zdraviji.

Fatalni zacini

Fatalni Začini

Proizvođači umaka od meksičkih vrsta ljute paprike

Fatalni začini priča je počela pre nekoliko godina sa povratkom na selo porodice Babić i formiranje gazdinstva “Fatalni začini“.

Svaki začin sastoji se od pažljivo biranih sastojaka koji su brižljivo gajeni na farmi. Uz to, zemlja na kojoj svi sastojci Fatalnih začina rastu je zahvaljujući EM tehnologiji, efektivnih mikroorganizama, prečišćena i uvek zdrava. Na ovaj način se „leči“ zemljište, te takva zemlja, u periodu od 3 do 5 godina, praktično u potpunosti obnavlja svoju maksimalnu prirodnu plodnost bez primene hemijskih đubriva i pesticida. Fatalnost se razlikuje od začina do začina, tako da odgovara svim tipovima ljubitelja ljutina, od blagih, pikantnih do najljućih. Od sušenog dimljenog paradajza u maslinovom ulju, thai umaka, jalapena u marinadi sa medom, džema od jagode sa čilijem, svaki Fatalni začin je ljut na sebi svojstven način.

Smederevsko blago

Smederevsko blago

Premijum proizvodi od sušenog voća

Odavno je poznato da okolina grada Smedereva, u centralnoj Srbiji ima svoje blago. Sa prostranim voćnjacima svih sorti, na raskrsnici Mediterana, Karpata i Panonije, sa smederevskih njiva stižu hiljade i hiljade tona najukusnijeg voća u naše domove.

Mi znamo da je najbitnije sačuvati sve sjajne osobine svake voćke. Zato pri sušenju koristimo najnoviju tehnologiju osmotske hidratacije, kako bi naše blago pred vas stiglo sa autentičnim ukusom, mirisom i nutritivnim vrednostima, sočno kao sveže voće. Zahvaljujući ovom procesu, pred vas dolazi najrazličitije sušeno kandirano voće, čak i ono na koje niste navikli: breskva, bundeva, kruška, dunja, jabuka, kako biste uživali uz njih u svako doba.

Smederevsko blago je idealna zdrava grickalica – vaš hranljivi pratilac koji vam daje energiju tokom celog dana. Slatko a zdravo, sušeno a sočno, može se koristiti i za pripremu ukusnih poslastica ili doručka bogatog vlaknima i vitaminima.