Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Sara Szyber predstavlja svoj dosadašnji rad u Beogradu

3 Nov

Datum

Subota, 3. novembar

Predavač

Sara Szyber

Vreme

/

Jezik programa

engleski

Lokacija

/

Ulaz

O prezentaciji

Kroz saradnju sa REmake festivalom u Beogradu predstavili smo domaćoj publici rad Sare Szyber, dizajnerke iz Švedske.

Sara istražuje različite izraze oblika i dizajna u vezi sa enterijerom – od nameštaja i objekata preko industrijskog dizajna, do oblikovanja dizajna postavki izložbi i enterijera.

U Beogradu govorila je o svom radu i inspiraciji u kreiranju projekata u različitim domenima – od dizajna stakla do enterijera i izložbi.

Predavač

Sara Szyber

Dizajnerka

Dizajnerke iz Švedske, istražuje različite izraze oblika i dizajna u vezi sa enterijerom - od nameštaja i objekata preko industrijskog dizajna, do oblikovanja dizajna postavki izložbi i enterijera.

Njeni objekti su priključeni i grupnoj izložbi koja je izlagana širom Evrope i SAD, pod nazivom "17 švedskih dizajnerki", dok je njen dizajn postavke izložbe namenjene najmlađima "Play!" je prikazana u Moskvi, Berlinu i Beogradu. Kao arhitekta kreirala je enterijere i izložbene prostore u jedinstvenim muzejskim zgradama u Švedskoj kao što Tehnički muzej, Muzej švedske policije i GOTLAND centar.

Kao dizajnerka nameštaja kreirala je veliki broj originalnih komada i ostvarila saradnju sa skandinavskim i japanskim kompanijama. Sara Szyber diplomirala je 1993. godine na Univerzitetskom koledžu umetnosti, zanatstva i dizajna u Stokholmu. Živi i radi u Stokholmu, i redovno izlaže svoje radove širom sveta.