Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

 Šta je produkt dizajn

Predavanje Tina Kadoića, renomiranog dizajnera interaktivnih medija.

23 Apr

Datum

Četvrtak, 23. april

Predavač

Tin Kadoić

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

U svom predavanju Šta je produkt dizajn, i ima li veze sa fizičkim proizvodimaTin će se fokusirati na širenje klasične percepije dizajna proizvoda i prezentovati nove načine dizajniranja digitalnih proizvoda kroz proces koji se u velikoj meri oslanja na brzu izradu prototipova normu stvaranja novih iskustava u svetu startupa.

Jedan od procesa novih načina dizajniranja digitalnih proizvoda je trenutni najveći hit biznis strategija, inovacija, biheviorističke nauke, dizajn promišljanja i više – Dizajn sprint. Dizajn sprint se fokusira na iterativni, kolaborativni process koji se sastoji od praktičnog rada sa timom raznovrsnih in-house eksperata, stejkholdera i najvažnije – korisnika.

Tin trenutno radi kao kreativni direktor u agenciji Five, kompaniji koja je stekla svoje nacionalno i međunarodno priznanje kroz projekte u oblastima UX i UI dizajna, programiranja i analize kvaliteta. Agencija sa 75 zaposlenih koja opslužuje svoje globalne klijente iz kancelarija u Njujorku i Hrvatskoj, tokom poslednjih 7 godina Five je sarađivao sa preko 50 klijenata iz celog sveta u razvoju njihovih mobilnih strategija i digitalnog prisustva – Real Networks, Rhapsody, Squarespace, Verve Mobile, Ministry of Sound, MeetMoi, Netthandelen, Microsoft, MTV, T-Mobile i drugi.

Predavač

Tin Kadoić

Dizajner

Dizajner interaktivnih medija koji živi i radi u Njujorku. Više od 12 godina dizajnira digitalne proizvode. 2009. godine Tin je zajedno sa Davor Bruketom i Nikolom Žinićem osnovao digitalnu agenciju Brlog, nakon diplomiranja na Arhitektonskom Fakultetu - Školi dizajna, Univerziteta u Zagrebu, gde je kasnije i predavao UX dizajn. Tokom 2014. preselio se u Njujork, gde je počeo da radi kao kreativni direktor za Five, agenciju za dizajn i razvoj aplikacija, gde vodi tim dizajnera koji razvijaju mobilne proizvode. Tin je takođe i član IxDA Europe, organizuje #designfirst sastanke i predstavlja svoje ideje na sajtu Medium. Njegova želja je da nadogradi značenje i domet iskustvenog i interaktivnog dizajna.