Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Startapovi i digitalna transformacija zdravstva – Iskustvo PatchAi

PatchAi je italijansko-srpski startup koji se bavi digitalizacijom jednog od mnogih aspekata kliničkih ispitivanja, koristeći pametne algoritme kako bi podigao nivo angažovanja pacijenata na kojima se ispitivanja vrše.

18 Dec

Datum

Sreda, 18. decembar

Predavač

Filip Ivančić

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Ulaz

Slobodan ulaz

O prezentaciji

Modernizacija zdravstva je na pomolu. Jedna ogromna, kompleksna i skupa industrija napokon ulazi u proces metamorfoze potpomognuta novim tehnologijama. Postavlja se pitanje zašto tek sad? Razlog je jednostavan, vera da tehnologija može da reši probleme zdravstva nije postojala do skoro. Donosioci odluka, obično pripadnici starije generacije, koji su na visokim pozicijama u zdravstvu nisu imali iskustva niti dovoljno primera pozitivne prakse koji bi ih uverili da je vreme da se prepuste i zakorače u svet digitalizacije i digitalne transformacije. Pored svega toga tu su i rigorozni, zastareli pravni okviri koji za cilj imaju da zaštite zdravlje pacijenta, ali često i interese velikih igrača i samim tim dodatno usporavaju napore za unpaređenje u ovom sektoru.

Ovakvo okruženje u zdravstvenoj industriji može delovati demotivišuće, ali upravo zbog toga postoji puno potencijalnih mogućnosti za inovativna unapredjenja u raznim domenima zdravstva. 

Mnoga postojeća digitalna rešenja, od prikupljanja i obrade podataka do neprimenjvanja  bazičnih postulata UX, kojima se uveliko upravljaju druge industrije vidljivo nedostaju ili uopšte ne postoje u već razvijenim proizvodima i uslugama kada govorimo o sektoru zdravstva. 

Jedan od ovakvih nedostataka u domenu kliničkih ispitivanja prepoznao je jedan mladi italijansko-srpski startap PatchAi

Naša publika će imati priliku da se upozna sa PatchAi i rešenjima koje donosi na tržište kroz prezentaciju suosnivača i COO ovog startapa, Filipa Ivančića koji će osim o putu i razvoju novog proizvoda i firme, govoriti i o specifičnim izazovima i prilikama koje donosi rad u ovom domenu.

Predavanje je namenjeno publici koja je zainteresovana da čuje nešto više o inovacijama u zdravstvu kao i ljudima koji veruju da inovacije i startapi mogu da donesu unapređenje u zastarele industrije i domene. 

PatchAi je italijansko-srpski startup koji se bavi digitalizacijom jednog od mnogih aspekata kliničkih ispitivanja, koristeći pametne algoritme kako bi podigao nivo angažovanja pacijenata na kojima se ispitivanja vrše. PatchAi je osnovan u januaru 2019. godine pobedom projekta na jednom italijanskom startup takmičenju specijalizovanom za ideje u digitalnom zdravstvu. PatchAi je od tada odneo pobede na još desetak startup takmičanja sakupivši više od €100k u nagradama, zatvorio dve runde investicija i našao prvog velikog klijenta. 

 

Nakon prezentacije gosti su pozvani da uživaju u guštima kraft piva Šlif i da nastave razgovor u neformalnom okruženju.

Predavač

Filip Ivancic

Filip Ivančić

Koosnivač i COO PatchAi-a

Koosnivač i COO PatchAi-a, italijansko-srpskog startaupa koj se bavi digitalizacijom jednog od mnogih aspekata kliničkih ispitivanja. Filip je rođen 1990. godine i potiče iz sveta farmaceutskog biznisa. Pre upuštanja u domen digitalne transformacije zdravstva. Radio je na raznim pozicijama u farmaceutskim korporacijama gde je usvojiosakupio potrebno znanje za vođenje kompanije u oblasti zdravstva. Shvativiši da je preduzetništvo njegov poziv, Filip se po završetku master studija u Milanu upušta u projekat PatchAi i doprinosi uspehu i razvoju ovog startapa na Evropskom nivou.