Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Studio autori

Dobitnici nagrade ovogodišnjeg 35. Salona arhitekture za enterijer jednog od objekata u okviru kompleksa Terra Panonica, će predstaviti svoj rad kroz predavanje u okviru edukativnog programa dizajn inkubatora Nova Iskra.

18 Apr

Datum

Četvrtak, 18. april

Predavač

Dijana Novaković

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Arhitektonski studio AUTORI osnovali su mladi arhitekti Dijana Novaković, Maja Trbović, Aleksandra Nikitin i Dušan Nenadović 2008. godine u Beogradu, kao nastavak zajedničkog rada na studijama arhitekture. AUTORI su ostvarili različite projekte iz oblasti arhitekture, enterijera i dizajna nameštaja. Već tri godine rade na razvoju idejnih rešenja i izvođenju objekata u okviru kompleksa Terra Panonica u Mokrinu.

Imanje nazvano Kuća na ravnom bregu predstavlja jedinstveni primer spoja tradicionalnog i savremenog funkcionalnog koncepta u domenu arhitekture i dizajna. Ovaj kompleks čini pet objekata objedinjenih velikim vojvođanskim dvorištem i predstavlja materijalizovanu viziju socijalno angažovanog investitora Branimira Brkljača i grupe mladih arhitekata okupljenih upravo u kolektivu pod nazivom AUTORI. Kuća na ravnom bregu je specifična kreativna i inspirativna oaza za susret umetnika, teoretičara, inovatora, edukatora, razmene ideja, znanja i razvoj novog pogleda na moguće konstrukte sela i grada kroz susrete lokalne i globalne zajednice.

U okviru svog predavanja, članovi studija AUTORI će se osvrnuti na svoja iskustva u radu na ovom projektu, jednom od najzapaženijih arhitektonskih poduhvata u Srbiji poslednjih godina. Pored toga, ovo će biti i jedinstvena prilika da publika dobije uvid u planirani dalji razvoj kompleksa Terra Panonica, za čije potrebe AUTORI trenutno projektuju još tri multifunkcionalna objekta koji će biti realizovani tokom ove godine.

AUTORI će se osvrnuti i na druge aspekte profesionalnog bavljenja arhitekturom na našim prostorima, iz specifične vizure mladih autora koji su imali jedinstvenu priliku da neposredno po završetku studija realizuju svoje prve objekte.

Za objekte realizovane u okviru Terra Panonice AUTORI su do sada osvojili priznanje “Ranko Radović” 2011. godine, kao i ovogodišnju nagradu Salona arhitekture za dizajn enterijera. Ušli su i u selekciju “46 Best Designed Houses From All Over The World” magazina HIŠE. Pored rada na ovom istaknutom projektu, realizovali su i niz enterijera privatnih stanova, kao i projekat za vinariju “Vine & Pleasure”.

Predavač

Dijana Novaković

Arhitekta

Dijana Novaković je deo arhitektonskog studija AUTORI koji je osnovala sa kolegama Majom Trbović, Aleksandrom Nikitin i Dušanom Nenadovićem 2008. godine u Beogradu, kao nastavak zajedničkog rada na studijama arhitekture. AUTORI su ostvarili različite projekte iz oblasti arhitekture, enterijera i dizajna nameštaja. U poslednje četiri godine su radili na razvoju idejnih rešenja i izvođenju objekata u okviru kompleksa Terra Panonica u Mokrinu. Za objekte realizovane u okviru Terra Panonice su do sada osvojili priznanje "Ranko Radović" 2011. godine, kao i dve nagrade Salona arhitekture za arhitekturu i dizajn enterijera za objekte kompleksa Terra Panonica u Mokrinu. Pored rada na ovom istaknutom projektu, realizovali su i niz enterijera privatnih stanova, kao i projekat za vinariju "Vine & Pleasure" i lokal Berliner.