Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Youth Media Hub gostovanje na RadioAparatu

Medijska platforma za mlade koju su pokrenule Nova Iskra i Intera Tehnološki Park iz Mostara ove nedelje prvi put gostuje na RadioAparatu.

19 Mar

Datum

Petak, 19. mart

Predavač

/

Vreme

19h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

ONLINE

Ulaz

Slobodan

O prezentaciji

Kako mladi mogu povratiti medijski prostor koji im je otet tabloidnim novinarstvom i lažnim vestima koje se šire i dele preko društvenih mreža? Kako možemo da se zalažemo za medijske slobode, da povećamo digitalnu bezbednost, da prekinemo lanac spinovanja dezinformacija? Radioaparat i Nova Iskra pokreću seriju radijskih emisija kojima želimo da kreiramo i promovišemo medijski prostor za mlade i pozovemo zainteresovane da nam se pridruže u kreiranju Youth Media Hub platforme. 

U prvoj u nizu emisija govorićemo o tome kako se mladi nose sa problemima grada, kako mogu da utiču na urbane politike i o čemu govorimo kada pominjemo finansijsku pismenost kod mladih i zašto nam je ona potrebna. U emisiji će razgovarati Mirjana Ranđelović i Mladen Rajković, učesnici projekta Youth Media Hub i Ivan Manojlović, koordinator međunarodne saradnje u Novoj Iskri.

Emisiju na RadioAparatu možete pratiti u petak, 19. marta od 19h na poznatoj adresi https://www.radioaparat.com/.

Projekat Youth Media Hub koji je započela Nova Iskra u julu 2020. godine, u saradnji sa organizacijom INTERA iz Mostara, ima za cilj da na zanimljiv, interaktivan i koristan način mladima uzrasta od 16 do 22 godine pomogne da bolje razumeju različite i mnogobrojne poruke koje do njih dolaze putem medija i interneta. Projekat se sastojao iz dva modula, obuke iz oblasti medijske i digitalne pismenosti i zajedničkog rada na izradi medijskog sadržaja. Pored toga, projekat je omogućio mladima iz Bosne i Hercegovine i Srbije da uspostave trajnije kontakte kroz proces ko-kreacije i zajedničkog rada u mešovitim timovima. 

Projekat je realizovan u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između njih” koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).